Cristina Belciu, despre acneea vulgara: „Din toată această experiență am învățat să mă pun pe primul loc și să am mai multă grijă de mine” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Cristina Belciu s-a făcut remarcată atunci când a apărut pentru prima dată la brațul fostului politician Cristian Boureanu. De atunci, faimosul fotomodel a intrat în lumina reflectoarelor, iar astăzi, este o prezență nelipsită la evenimentele mondene.

Și deși aparent ai zice că e fără de cusur, iată că lucrurile nu stau astfel pentru frumoasa vedetă. Cristina ne-a oferit un interviu exclusiv în care am vorbit despre problemele pe care le-a avut cu tenul recent. Iată ce ne-a dezvăluit aceasta!

Cristina Belciu a avut acnee vulgară, o problemă medicală tot mai des întâlnită în rândul tinerelor în ziua de azi

CSID: La ce vârstă au început problemele cu acneea? Și care crezi că a fost cauza declanșării acesteia?

Cristina Belciu: Problemele mele cu tenul au început în ultimul an, cred cumva că nu a fost doar o intoleranță la lactoză, ci s-au acumulat mult stres, multă oboseală. Din toată această experiență am învățat să mă pun pe primul loc și să am mai multă grijă de mine.

CSID: Cu ce tip de acnee te-ai confruntat, mai exact? O formă ușoară sau una severă?

Cristina Belciu: Am fost diagnosticată cu acnee vulgară, deși pe tenul meu nu se vedea asta pe atât de agresiv. Am încercat să o țin din scurt, să merg cât de des la medic și să ascult sfaturile specialistului.

CSID: Ai ajuns imediat la un specialist sau ai încercat și tratamente după ureche?

Cristina Belciu: Într-adevăr în prima fază, am încercat să tratez eu acneea acasă cu ceea ce știam că ar putea funcționa, însă când am văzut că lucrurile scapă de sub control, m-am axat doar pe tratamentele de la medic și pe sfaturile acestuia.

(…) De reținut! În astfel de momente este important să ținem o strânsă legătură cu medicul care se ocupă de noi și să nu încercăm alte tratamente citite pe internet, pentru că de cele mai multe ori, problema nu este aceeași și organismul funcționează diferit la fiecare persoană, iar tratamentele își fac efectul diferit.

CSID: Ce a funcționat în cazul tău?

Cristina Belciu: Așa cum am zis mai sus, vizita la medic, tratamentul prescris ținut cu strictețe, odihnă, niciodată somn fără demachiere, pensule curate întotdeauna și o alimentație cât mai bună.

CSID: Sunt multe tinere care încearcă diverse tratamente, fie găsite pe cont propriu, fie recomandate cumva în cabinetele medicale, dar care nu reușesc să rezolve această problemă. Multe dintre ele ajung în situații disperate, mai ales dacă le afectează viața socială, emoțională. Ce le-ai spune lor astăzi?

Cristina Belciu: Le-aș recomanda să o accepte, să înțeleagă că nu asta ne definește personalitatea, frumusețea nu constă într-un ten impecabil, deși știu cât de mult ne dorim noi femeile să arătăm perfect! Se rezolvă orice problemă.

(…) La mine personal situația s-a îmbunătățit simțitor, tenul meu arată mai luminos, mai sănătos pentru că am crezut în doctorul care m-a avut sub observație și am avut grijă de starea mea emoțională, toate împreună ajutându-mă să depășesc întreagă situație și să înțeleg că nu o problemă de acest tip îmi pune o etichetă, ci ceea ce eu simt în interior se exteriorizează.

Citește și: Sensy, despre afecțiunea cu care s-a confruntat 15 ani: „99% din cauze au legătură cu dezechilibrul hormonal” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân