Sensy, despre afecțiunea cu care s-a confruntat 15 ani: „99% din cauze au legătură cu dezechilibrul hormonal” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Sensy este o prezență discretă în mediul online, însă cu o mare influență asupra urmăritorilor. A descoperit farmecul rețelelor sociale și, de-a lungul timpului, a jonglat cu domenii precum modă, frumusețe sau lifestyle.

În cadrul unui interviu acordat csid.ro, Sensy ne-a dezvăluit faptul că nu întotdeauna a fost ca scoasă din cutie. Mai mult, în adolescență, vedeta s-a confrutat cu acneea, afecțiune pe care și astăzi o ține sub control. Iată cum s-a manifestat aceasta în cazul ei, dar și ce le sfătuiește pe tinerele care se pot confrunta cu coșuri inestetice.

Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities s-a confruntat cu acnee toată adolescența

CSID: Care au fost, în cazul tău, cauzele apariției acneei?

Sensy: Ca să fiu foarte sinceră nu știu exact, prima oară s-a întâmplat la pubertate. La vârstă de 12-13 ani mi-a apărut o iritație urâtă pe frunte, multe multe brobonele, așa că am ajuns la medic.

(…) Pe vremea aceea nu era atât de multă informație cum este acum, toți medicii dădeau aceleași produse care pe mine nu m-au ajutat. Anii treceau, iar acneea lua altă formă. Ce îmi amintesc din ultimii ani de acnee, pentru că mi-am șters perioadele și informațiile în cap este faptul că mi s-a apus că e hormonală. Am luat 2 ani anticoncepționale și nimic.

CSID: La ce soluții de tratament ai apelat?

Sensy: Am apelat la tot ce exista pe piață la vremea aia, am început cu tratamente scumpe din America și am ajuns să apelez până și la leacuri băbești (urină pe față, etc). Eram atât de disperată încât făceam tot ce găseam pe internet. 

CSID: Crezi că alimentația și stilul de viață pot influența apariția sau reapariția acneei?

Sensy: Trecând prin asta 15 ani, vă dați seama că regimul meu alimentar era unul foarte curat, dar degeaba! El nu m-a ajutat să văd măcar o îmbunătățire. Dar acum după ce am înțeles cum merg multe lucruri și am avut parte de documentare serioasă în tot ceea ce înseamnă ingrediente pentru ten și nu numai, alimentele au un rol foarte important pentru calitatea pielii noastre. Începem cu zahărul, care este cel mai nociv, tutun, alcool, DAR! E un mare dar aici. Dacă toate acestea „rele” nu sunt în exces, e ok.

CSID: Sunt multe femei care fac legătura între dezechilibrul hormonal și apariția acneei. Ce ar trebui să știe din acest punct de vedere?

Sensy: 99% din cauzele acneei la o femeie au legătură cu dezechilibrul hormonal, astfel că mare lucru nu e de făcut. Poate să iei anticoncepționale prescrise de medic.

(…) Cel mai important, însă, este să înțelegi cum funcționează ingredientele, să te documentezi pentru că acum sunt multe soluții și să le testezi pe toate să vezi care e cea mai bună pentru tine. Mie mi-a luat mult să înțeleg că acneea mea nu are tratament și trebuie să o țin sub control.

CSID: Sunt și multe tinere care încearcă diverse tratamente, fie găsite pe cont propriu, fie recomandate în cabinetele medicale dar care nu reușesc să rezolve această problemă. Multe dintre ele ajung în situații disperate, mai ales dacă le afectează viața socială, emoțională. Ce le-ai spune lor astăzi?

Sensy: Și eu am fost devastată! Țin minte că odată mi-am dat cu oțet și lămâie pe față (tratament găsit pe net) nu știam pe atunci că lămâia și oțetul ard efectiv faț și uite așa am stat 2 luni în casă arsă pe față. Rezolvarea este documentarea și răbdarea.

(…) Înțelegerea procesului de folosire a acestor ingrediente și recomand ingredientele luate individual nu amestecate în creme.

Este o rutină pe care o ai toată viața. Bineînțeles că produsele se mai schimbă, dar rutina de bază, pașii de bază rămân aceiași. Acizii de exfoliere și peelingul chimic sunt secretul pentru un ten luminos fie că ai sau nu acnee, dar aceștia nu trebuie folosiți după ureche și nu în lunile de vară și nu înainte de a te documenta mult înainte și de a face mici teste pe mici suprafețe de piele. Dar asta e altă discuție.

Citește și: Anamaria Ionescu, despre așa-numita acnee vulgară: „Am trecut printr-o fază destul de dificilă pentru că am fost nevoită să iau antibiotic timp de o lună” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân