Displazia ectodermală, boala genetică rară cu care manechinul Melanie Gaydos face furori în lumea modei

  • Publicat:

Melanie Gaydos s-a născut o maladie genetică rară, respectiv cu displazie ectodermală. Aceasta se caracterizează prin dezvoltarea anormală a dinților, porilor, oaselor și cartilajelor. În plus, modelul de origine americană mai suferă și de alopecie.

Melanie Gaydos face furori în lumea modei cu imperfecțiunile sale

Într-o lume în care frumusețea fizică este prestabilită, Melanie doboară standardele și dă dovadă de o altfel de frumusețe.

Încurajată de iubitul ei, Melanie a devenit manechin în timp ce era studentă la arte în New York. Astăzi, este model de succes și un exemplu de „Așa, da!”.

„A trebuit să învăț cine sunt și să mă obișnuiesc cu modul meu de a fi”, a adăugat Melanie Gaydos.

Maladia a adus-o în atenția presei, dar i-a atras și un număr impresionant de următori în mediul online, contul său de Instagram înglobând astăzi nici mai mult nici mai puțin de 170 de mii de followeri.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Melanie Gaydos (@melaniegaydos)

Citește și: TOP 3 modele cu trăsături atipice pentru lumea modei! Așa au ajuns cunoscute!

Displazia ectodermală: cauze, simptome, tratament

Displazia ectodermală reprezintă un cumul de afecțiuni în care două sau mai multe structuri se dezvoltă anormal. Astfel, pielea, glandele sudoripare, firele de par, unghiile, dintii sau membranele mucoase sunt structuri care vor prezenta anormalii în contexul acestei boli.

Fiecare pacient cu displazie ectodermală va avea o anumită combinație de defecte, acestea fiind variate de la persoană la persoană.

Maladia nu este contagioasă și afectează în mod egal atât bărbații, cât și femeile.

În funcție de genele afectate, pacienții pot prezenta:

  • unghii cu aspect anormal, inconvoiat, cu modificări vizibile de formă sau culoare
  • dinți cu aspect atipic
  • buza de iepure
  • depigmentare
  • frunte lărgită
  • păr subțire, uscat, fragil sau chiar alopecie
  • tulburări de auz și de vedere
  • sistem imunitar extrem de scăzut

Ținută sub control, prin tratament și monitorizare, boala nu influențează negativ viața pacienților. Majoritatea pacienților suferinzi pot duce o viață plină și productivă, odată ce învață să gestioneze boala.

Citește și: Corectarea defectelor estetice la copii – când și în ce condiții se poate interveni chirurgical înainte de majorat?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân