Dieta lui Carmen Brumă | Ce trebuie să mănânci ca să scapi de 37 de kilograme

  • Publicat:
Dieta lui Carmen Brumă | Ce trebuie să mănânci ca să scapi de 37 de kilograme

Află care este dieta lui Carmen Brumă – vedeta a slăbit 37 de kilograme și se menține de 30 de ani! „Dacă tu ți-ai respecta foamea și sațietatea, nu ai avea niciodată probleme cu greutatea”, spune Carmen Brumă.

Dieta lui Carmen Brumă: combinații alimentare de evitat

Printre regulile de slăbire și menținere de la care nu se abate vedeta se numără evitarea combinațiilor alimentare nepotrivite.

„Respectă orarul de 3 mese pe zi plus 2 gustări (nu sunt obligatorii, dar e bine să le ai în geantă, chiar dacă nu le mănânci). Încearcă să respecţi o parte din asocierile alimentare. Evită combinaţiile carne-cartofi, pâine-carne, paste-carne. Nu mânca nimic cu 3-4 ore înainte de culcare”, spune Carmen Brumă.

Pe de altă parte, vedeta este adepta combinațiilor inedite, cum ar fi shaorma vegetariană mai sănătoasă și ușor de digerat, cum ar fi shaorma cu avocado, roșii, pătrunjel, învelită într-o lipie făcută din făină de quinoa.

„Am făcut şi pizza cu făină de quinoa, roşii cherry şi busuioc, simplă, fără adaosuri. Cât priveşte dulciurile, am făcut din pudră proteică de cânepă o budincă de pepene galben, cu puţin îndulcitor sau miere.”

În privința pâinii, Carmen Brumă recomandă 80-100 de grame, în prima parte a zilei sau imediat după antrenament.

„Combinaţiile indicate: pâine cu legume (salate proaspete, humus, salată de vinete, zacuscă), pâine cu ou. Nu cred că există pâine care îngraşă sau pâine care slăbeşte. Există doar momente, cantităţi şi asocieri nepotrivite.”

Alimentul pe care îl mănâncă de 2-3 ori pe săptămână

Vedeta spune că nu este nevoie să renunți de tot la alimentele care îți plac, dar nici să le mănânci zilnic.

„O dată sau chiar de două ori pe săptămână ai voie să mănânci alimentele la care pofteşti – un fel de mâncare şi un desert. În ziua în care mănânci desert, nu mai consuma fructe. Începe ziua cu un pahar mare de apă pe stomacul gol. Încearcă să elimini sau să consumi rar: alimente prăjite, caşcaval, brânză topită, feta, margarină, chipsuri, covrigei, produse de patiserie din făină albă, mezeluri”, spune ea.

Un aliment de nelipsit în dieta lui Carmen Brumă este peștele.

„Peștele este unul dintre alimentele pe care le consum în mod constant. De obicei, de 2-3 ori pe săptămână. Îmi plac somonul, dorada, şalăul. Pentru o mai bună absorbţie a fierului, combin peştele cu o garnitură bogată în vitamina C, de exemplu broccoli cu zeamă de lămâie”, spune ea.

Un alt sfat prețios pentru cei care vor să slăbească este să se antreneze de 3-4 ori pe săptămână.

„Poţi face un antrenament eficient chiar şi în 12 minute la tine acasă. Evită să mănânci la masa de seară carbohidraţi. Poţi face excepţie doar dacă ai făcut înainte antrenament. Mănâncă fructe la 1-2 ore înainte sau după masă, dar până în ora 15”, spune Carmen Brumă.

Ce părere are Carmen Brumă despre postul intermitent

Carmen Brumă își menține silueta de 30 de ani respectând regulile menționate mai sus. În schimb, nu are o părere foarte bună despre postul intermitent, foarte la modă în ultimii ani în rândul celor care vor să slăbească.

„În special femeile e bine să aibă grijă la această fereastră de restricție calorică, la această bucată de timp în care nu mănâncă, între 12-16 ore, pentru că există niște hormoni-cheie în ovulație și crește riscul să scadă fertilitatea. Peste 48 de ore apare și scăderea metabolismului și scăderea masei musculare.

Nu este neapărat o metodă de slăbire acest intermittent fasting, chiar dacă funcționează. Din păcate, e folosit ca un fel de panaceu. Dacă ai ovar polichistic fă intermittent fasting (…).Toată lumea ține pentru orice boală și este folosit ca tratament, lucru deloc recomandabil”, avertizează Carmen Brumă.

De asemenea, vedeta atrage atenția că persoanele care se îngrașă mănâncă din motive care nu au legătură cu senzația de foame.

Noi mâncăm de plictiseală, mâncăm de poftă, mâncăm de furie, mâncăm de frustrare, mâncăm de bucurie. Deci noi practic ne mâncăm emoțiile. Nu mâncăm doar că ne e foame. Dacă noi pur și simplu am respecta aceste două mecanisme pe care ni le-a dat natura, senzația de foame și senzația de sațietate, astea sunt cele mai bune formule de calcul, dacă tu ți-ai respecta foamea și sațietatea, nu ai avea niciodată probleme cu greutatea”, a spus Carmen Brumă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?