Semințele de cânepă: valori nutriționale

Semințele de cânepă sunt bogate în nutrienți. Trei lingurițe de semințe de cânepă oferă 166 de calorii și aproximativ 10 grame de proteine.
  • Publicat:
Semințele de cânepă: valori nutriționale
Foto: shutterstock

Cu siguranță ești familiarizată cu semințele de floarea soarelui, semințele de chia sau cele de dovleac. De pe listă nu ar trebui să lipsească nici semințele de cânepă care pot fi consumate în numeroase moduri în dietă și, pe lângă asta, sunt o adevărată sursă de nutrienți. Dacă nu ești convinsă, iată câteva motive pentru care ar trebui să le consumi.

Semințele de cânepă: valori nutriționale

Semințele de cânepă sunt bogate în nutrienți. Trei lingurițe de semințe de cânepă oferă 166 de calorii, aproximativ 10 grame de proteine, 14 grame de grăsimi antiinflamatorii și doar 2.5 grame de carbohidrați și 1 gram de fibre. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale esențiale, inclusiv 100% din necesarul zilnic recomandat de mangan, un nutrient necesar pentru oase puternice și producția de colagen pentru o piele și articulații sănătoase.

Pe lângă mangan, semințele de cânepă mai conțin și 25% din necesarul zilnic recomandat de zinc, ideal pentru sprijinirea sistemului imunitar și 10%-20% din necesarul zilnic de vitamine B. Totodată, conțin numeroși antioxidanți și compuși bioactivi, arată un review din 2020 publicat în jurnalul Nutrients.

Important este de menționat și conținutul de magneziu, un mineral care sprijină procesul de învățare, memorare, dispoziția și sănătatea somnului. Trei lingurițe de semințe de cânepă oferă 45% din necesarul zilnic recomandat de magneziu. Acest mineral este ideal în special pentru atleți, pentru îmbunătățirea forței, oxigenării, producției de energie și echilibrul de electroliți.

Ce spun cercetătorii?

Studiile în urma cărora s-a asociat consumul de cânepă cu anumite boli, cercetătorii susțin că încă ar fi necesare mai multe studii pentru a vorbi despre beneficiile semințelor de cânepă. Grăsimile antiinflamatorii, proteina vegetală de înaltă calitate și varietatea de vitamine și minerale care se regăsesc în semințele de in fac ca datorită valorilor nutriționale să fie un aliment ideal în dietă, mai ales că este versatil și poate fi experimentat în bucătărie în multe moduri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”