Postul intermitent nu este mai bun decât restricția calorică! Ce arată studiile

Postul intermitent este tot mai popular, dar studiile arată că pentru procesul de slăbire, acesta nu este mai bun decât număratul caloriilor.
  • Publicat:
Postul intermitent nu este mai bun decât restricția calorică! Ce arată studiile
Foto: envato

Postul intermitent este tot mai popular, dar studiile arată că pentru procesul de slăbire, acesta nu este mai bun decât număratul caloriilor.

Participanții care țin post intermitent și au consumat caloriile de care aveau nevoie în fereastra de opt ore aveau aceeași greutate ca participanții care își numărau caloriile și mâncau la ce oră voiau. Acest regim alimentar a devenit tot mai popular în ultimii ani și este considerat mai puțin dificil față de dietele care te constrâng constant să ții cont de ceea ce mănânci. În schimb, postul intermitent doar te motivează să eviți mâncarea pe o perioadă limitată de timp, care variază de la câteva ore, la câteva zile.

Multe vedete adoră acest stil alimentar, precum Jennifer Aniston, care nu mănâncă nimic la micul dejun sau Kim Kardashian care a fost nevoită să slăbească 7 kilograme pentru a încăpea în rochia purtată de Marilyn Monroe în 1962.

Unele studii sugerează că postul intermitent îmbunătățește sănătatea, în special tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Dar până în prezent nu au existat cercetări științifice care să compare această metodă cu restricția calorică tradițională.

Oamenii de știință de la Universitatea din Illionis, Chicago, au analizat 77 de adulți cu obezitate. În studiul publicat în jurnalul Annals of Internal Medicine, cercetătorii au pus participanții să urmeze câte o dietă timp de șase luni.

Participanții din primul grup au practicat postul intermitent și au consumat toate caloriile zilnic până la ora 20:00. Participanții din al doilea grup au consumat orice au vrut, dar au ținut cont de caloriile pe care le-au consumat într-o zi. Cel de-al treilea grup nu și-a schimbat obiceiurile alimentare.

După șase luni, participanții din primul grup și-au extins fereastra de masă la 10 ore, iar participanții din al doilea grup au avut voie să mănânce numărul de calorii care să le satisfacă nevoile. După cele șase luni, cercetătorii au testat care dintre aceste schimbări ajută la slăbit.

Potrivit experților, ambele grupuri au reușit să slăbească 5% din greutatea corporală în timpul experimentuliui. Participanții din grupul care a urmat postul intermitent au reușit să slăbească 4 kilograme, în timp ce participanții din grupul de restricție calorică au reușit să slăbească 5 kilograme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân