Alina Laufer, despre dietă și stil de viață sănătos: „Trebuie să mâncăm cât mai mult cu putință neprocesat, mâncare ce nu provine dintr-un ambalaj sau dintr-o pungă” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Alina Laufer, despre dietă și stil de viață sănătos:
Sursa foto: Instagram @alinalaufer

Alina Laufer nu mai are nevoie de nicio introducere: are o biografie demnă de o femeie de succes, este o mamă fericită și o soție devotată. 

Astăzi, Alina ne-a acordat un interviu exclusiv în care am vorbit despre dietă și nutriție, dar și despre un stil de viață sănătos per ansamblu. Iată ce ne-a declarat fosta prezentatoare TV.

Alina Laufer, despre un stil de viață sănătos

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Alina, un stil de viață sănătos?

Alina Laufer: Pentru mine un stil de viață sănătos începe în primul și în primul rând cu mișcarea, care este obligatorie. Orice formă de mișcare și în oricât îmi permite timpul.

(…) Urmează alimentația unde trebuie să mâncăm cât mai mult cu putință mâncare neprocesată, mâncare ce nu provine dintr-un ambalaj sau dintr-o pungă.

Iar mai apoi somnul, odihna. Încerc să mă odihnesc cât de mult pot, chiar dacă în ultima vreme am avut o perioadă mai aglomerată și încep să mă resimt. Dar, în general, fac din odihnă o prioritate.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Alina Laufer: Singura regulă de la care nu mă abat niciodată pentru a fi mereu în formă, deși nu sunt mereu în forma în care mi-aș dori, este sala, la care mă duc de 5 ori pe săptămână, de luni și până vineri, încât în weekend nu are cine să stea cu cei mici. Și de obicei plecăm oricum din București.

(…) De luni până vineri ne antrenăm de regulă împreună, eu și Ilan, și asta este ceea ce ne ține pe linia de plutire.

CSID: Cu reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Alina Laufer: Simplu! Fac din sală o prioritate. Eu, spre exemplu, duc copiii dimineața la grădiniță, după care mă duc direct la sală. Sunt rare dățile în care nu pot ajunge la sală din cauza programului încărcat.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Alina Laufer: Din păcate nu pot să țin dietă așa cum mi-aș dori pentru că eu gătesc lucruri foarte, foarte bune (nr. râde), fără falsă modestie! La acest capitol excelez, fac de mâncare pentru copii, fac o pâine extraordinară și desigur că nu pot să mă abțin.

(…) Norocul meu este că nu mănânc foarte mult dulce. Am, în mod sigur, și perioade în care țin diete mai drastice când trebuie să dau 4-5 kilograme jos, de obicei acumularea kilogramelor se întâmplă pe perioada iernii.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Alina Laufer: Corpul meu să spunem că m-a ajutat până acum, a fost destul de cooperant. De cele mai multe ori se resimte atunci când nu reușesc să mă odihnesc suficient. De pildă în weekend, dacă dorm copiii la prânz, încerc să o fac și eu.

(…) Mai mult, am grijă să am în dieta mea proteine de calitate.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Alina Laufer: Educația în această privința, aș spune. Ca să fii activ, trebuie să te mobilizezi, să fii disciplinat și să ai voință!

Citește și: Florentina Opriș: „A avea un stil de viață sănătos înseamnă să ai o minte și un suflet împăcat cu tot ceea ce ți se întâmplă, să ai capacitatea să vezi bucurie în tot ce se întâmplă în jurul tău” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân