13 vedete care s-au vindecat de cancer. Monica Pop: „M-am tratat numai în România, exclusiv”

  • Publicat:

Deși cancerul este un diagnostic care ne sperie, în prezent există numeroase tratamente care ajută la vindecarea completă. Cel mai important aspect de reținut este faptul că trebuie să ne adresăm cât mai rapid medicului atunci când sesizăm ceva în neregulă, pentru a avea un diagnostic cert și un tratament cu șanse mari de reușită.

Printre vedetele care au trecut prin greaua încercare a acestei boli și s-au vindecat se numără Eugenia Șerban, Monica Pop, Sanda Nicola, Adrian Daminescu, Corina Dragotescu, Monica Tatoiu, dar și celebrități la nivel internațional, precum Sharon Osbourne, Michael Douglas, Hugh Jackman sau Linda Evangelista.

Vă invităm să citiți poveștile impresionante ale acestor vedete care s-au vindecat de cancer.

Monica Tatoiu

Femeia de afaceri Monica Tatoiu a fost de două ori diagnosticată cu cancer de col uterin, dar a reușit de fiecare dată să lupte cu teribila boală.

Prima dacă a aflat că suferă de cancer la doar 23 de ani. Ea a urmat un tratament cu anticoncepționale indicat de medici și a învins boala, dar aceasta a recidivat. Monica Tatoiu nu s-a dat bătută și a reușind și a doua oară să iasă câștigătoare.

„Fiecare boală este plata unei vieți haotice. Totul depinde de cum trăim. Cu credinţă poţi învinge orice boală”, declara la momentul respectiv Monica Tatoiu.

Sanda Nicola

O altă vedetă din România care s-a vindecat de cancer este fosta jurnalistă Sanda Nicola. Aceasta povestește în cartea sa, „Carte de identitate”, că a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în anul 2005.

Chiar dacă tratamentul a durat aproape doi ani și a fost necesară inclusiv o intervenție chirurgicală, Sanda Nicola a învins cancerul.

„Am o relație specială și tumultuoasă cu norocul. N-a venit niciodată când am bătut eu din picior cu nerăbdare. Nu s-a arătat niciodată când am jucat la loto și a refuzat categoric să-mi ofere ceva nemuncit. Însă m-a așteptat întotdeauna cu brațele deschise la capătul unei curse nebune cu propriile limite și m-a răsplătit de fiecare dată când mi-am dovedit perseverența”, spunea Sanda Nicola după ce a câștigat lupta cu cancerul.

Eugenia Șerban

Actrița Eugenia Șerban a suferit de cancer mamar, de care s-a vindecat. Însă boala a revenit și actrița a fost diagnosticată apoi cu cancer genital.

„Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii. Cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor. Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap. De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați”, a spus Eugenia Șerban într-un interviu.

Bianca Brad

Și Bianca Brad a fost diagnosticată cu cancer mamar în 2015. Vedeta a reușit să se vindece complet de cancer după 6 ani, fiind supusă unei intervenții chirurgicale.

„Dacă ar fi să fac o listă to do – o listă cu cele mai importante lucruri de făcut pentru a te vindeca –, după cei 6 ani, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu reuşite şi eşecuri, cu momente de deznădejde, dar şi de speranţă şi bucurie, ar fi aşa: Să ai curaj! Să lupţi! Să-ţi înfrângi frica! Să-ţi asculţi intuiţia! Să te rogi! Să ai răbdare! Să crezi! Să fii recunoscător! Să te bucuri de viaţă!”, a declarat Bianca Brad.

Corina Dragotescu

Printre supraviețuitoarele cancerului se numără și fosta jurnalistă Corina Dragotescu. Aceasta a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în 2005, dar a învins boala după numeroase ședințe de chimioterapie și o histerectomie totală.

„Am aflat brusc, într-o dimineaţă, în urma unui control urmat de o ecografie. A fost un şoc, dar primul lucru pe care am vrut să-l ştiu a fost care sunt paşii imediaţi. Doctoriţa mi-a spus că ar trebui să mă operez a doua zi şi că e posibil să urmez apoi un tratament mai lung. Îi mulţumesc şi acum că nu mi-a dat false speranţe. Undeva, în mintea mea, mai era o speranţă firavă că n-aş avea cancer, dar din nefericire n-am lăsat-o să se dezvolte. Acum sunt sănătoasă tun. Să le dea Dumnezeu sănătate tuturor medicilor care m-au avut pe cap din 2005 până astăzi!”, povestea Corina Dragotescu pe contul ei de Facebook.

Adrian Daminescu

Cântărețul Adrian Daminescu a trecut prin momente dificile după ce a aflat, în 2022, că suferă de o boală nemiloasă: cancer la plămâni. Solistul nu le-a ascuns fanilor că se confruntă cu probleme de sănătate, ba chiar a reușit să urce pe scenă, fiind vizibil afectat de boala sa.

Din fericire, el a reușit să treacă peste această cumpănă. Specialiștii i-au recomandat să aibă o perioadă de recuperare mai lungă. Din acest motiv, el a anunțat în 2022 că ia o pauză de aparițiile publice.

„Am avut noroc de niște medici extraordinari. Moartea face parte din viață, dar nu trebuie să ne gândim la ea, trebuie să avem alte idealuri. Abia așteptam momentul să îmi revin. Nici nu aveam energia respectivă, ca să pot să ies afară. Eram ușor legumă. Acum am început să îmi recapăt musculatura, ca în orice boală de genul acesta, care te trântește la pământ de nu te vezi. Am reușit să-mi pun musculatura înapoi și să-mi recreez rezistența necesară pentru a putea trăi. Acum am zis că vreau să merg neapărat la pescuit. E una dintre pasiunile mele și îmi face mare plăcere”, declara artistul.

Monica Pop

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, dr. Monica Pop s-a luptat timp de 8 ani cu cancerul de colon. Ea a fost supusă mai mult tratamente și intervenții chirurgicale, dar a reușit într-un final să învingă boala.

„Și când nu îmi era foarte bine, eu spuneam că sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viață, așa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A doua zi după externare, după intervențiile chirurgicale, m-am dus la serviciu. M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Hugh Jackman

Actorul Hugh Jackman a fost diagnosticat prima dată cu carcinom bazocelular, la nivelul nasului, în anul 2013. Încercând să contribuie la creşterea gradului de conştientizare cu privire la riscul de cancer de piele, o afecţiune frecvent întâlnită în Australia, actorul a dezvăluit într-un interviu că a suportat patru intervenţii de extirpare a celulelor canceroase şi că este foarte probabil să suporte din nou astfel de operaţii şi în anii următori.

De altfel chiar recent anul acesta, actorul a dezvăluit că este suspect de cancer de piele pentru a șaptea oară, dar face eforturi pentru a-şi menţine o atitudine pozitivă în legătură cu starea sa de sănătate. El îi îndeamnă pe oameni să-și facă periodic controale de rutină și să se protejeze de soare.

Linda Evangelista

Fotomodelul Linda Evangelista a purtat două bătălii cu cancerul de sân. Ea a primit prima dată diagnosticul în 2018 și a optat pentru o mastectomie bilaterală.

Însă cancerul a recidivat în 2022. Și de această dată, ea a mers pe mâna medicilor și s-a vindecat.

„Fă-mi o gaură-n piept! Nu vreau să arate bine. Când totul e gata, vreau să văd o gaură în piept. Mă înțelegi? Nu vreau să mor din asta”, i-a spus medicului oncolog după al doilea diagnostic, potrivit unui interviu din Wall Street Journal.

Sharon Osbourne

Vedeta de televiziune Sharon Osbourne, astăzi în vârstă de 60 de ani, a avut câteva bătălii crâncene de purtat. Cu 10 ani în urmă, ea a reuşit să învingă cancerul de colon, dar apoi i-a fost descoperită gena BRCA cu risc crescut de cancer de sân. Pentru a nu mai trece prin chinurile tratamentelor oncologice, Sharon a luat o decizie radicală: extirparea ambilor sâni.

„Imediat ce am aflat că sunt purtătoare a genelor cancerului de sân m-am gândit că sorţii îmi sunt potrivnici. Avusesem deja un cancer şi nu mai vroiam să trăiesc cu teama că mă voi îmbolnăvi din nou. Aşa că am decis să-mi scot tot şi mi-am făcut o dublă mastectomie”, a spus Sharon pentru o revistă britanică.

Michael Douglas

Actorul Michael Douglas a dezvăluit că are cancer la nivelul limbii în 2011, în timpul emisiunii „The Late Show with David Letterman”. Michael Douglas a indicat ulterior că tipul său de cancer a fost cauzat de virusul HPV, care se transmite și prin sex oral.

În urma chimioterapiei, tumoarea a dispărut, însă actorul a precizat că trebuie să facă teste periodic, pentru a se asigura că vindecarea sa este completă. În prezent, Michael Douglas militează pentru ridicarea gradului de conştientizare cu privire la cancerele orale ce pot pot fi cauzate de HPV.

Kylie Minogue

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue a fost diagnosticată cu cancer mamar în 2005, la vârstă de 36 de ani. Nodulul pe care îl avea la sânul stâng a trecut neobservat la primele investigaţii medicale efectuate, urmând să fie depistat după ce cântăreaţa a solicitat un al doilea set de analize.

Kylie Minogue a urmat un an de tratamente, care au inclus o mastectomie parţială, chimioterapie şi radioterapie. Lupta mediatizată a cântăreţei împotriva cancerului a contribuit la creşterea gradului de conştientizare asupra cancerului la sân şi a determinat un număr mare de femei să-şi facă teste de depistare timpurie a bolii, fenomen care a fost denumit „efectul Kylie”.

Christina Applegate

Actriţa Christina Applegate, cunoscută pentru rolurile sale din „Familia Bundy” şi „Anchorman”, se numără printre vedetele care au supravieţuit acestei cumplite maladii. După ce a fost diagnosticată cu cancer la sân în stadiul II, în 2008, la vârstă de 36 de ani, aceasta a ales să se supună unei operaţii de dublă mastectomie.

Actriţa, a cărei mama a supravieţuit de asemenea cancerului la sân şi care a avut un test genetic BRCA pozitiv, a declarat că a ales mastectomia pentru a reduce şansele unei posibile răspândiri sau recidive ale cancerului.

De asemenea, tot în scopul prevenirii recidivei, actrița a decis să îi fie scoase ovarele și trompele uterine. Ulterior, actriţa a fondat asociaţia „Right for women” care susţine financiar femeile cu risc de dezvoltare a cancerului la sân care nu au asigurare medicală.

În cadrul unui interviu cu Oprah Winfrey, Christina Apple a recunoscut că experienţa prin care a trecut a fost una incredibil de dificilă, dar că aceasta i-a oferit ocazia de a susţine şi lupta pentru depistarea timpurie a cancerului la sân.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân