Boala de care suferea Rona Hartner. Artista spera că se va vindeca, dar medicii erau sceptici

Boala de care suferea Rona Hartner. Artista spera că se va vindeca, dar medicii erau sceptici
Rona Hartner se lupta a doua oară cu cancerul/ sursa foto: capturi video Facebook Rona Hartner

Rona Hartner a decedat! Sora ei, Rinda, a făcut anunțul dureros pe rețelele de socializare. Solista avea 50 de ani și suferea de o boală incurabilă, cu care s-a luptat în ultimii ani. În vara acestui an, ea fusese diagnosticată iar cu cancer, după ce în 2019 reușise să se vindece. 

De ce suferea Rona Hartner

Rona Hartner a decedat! Îndrăgita cântăreață s-a stins din viață joi, 23 noiembrie 2023. Cu puțin timp înainte, sora ei anunța că actrița își trăiește ultimele clipe și le cerea fanilor să se roage pentru starea ei de sănătate. Din păcate, Rona Hartner a fost răpusă de cancer, deși visa că va scăpa iar de această boală cruntă.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, este anunțul trist postat de sora Ronei.

Avea tumori la plămâni și creier

Rona Hartner a fost diagnosticată în vară cu cancer la plămâni și creier. Ea dezvăluia că are multiple tumori la creier și plămâni. Boala era în stadiul patru, iar medicii erau sceptici în privința șanselor ei de supraviețuire. Rona Hartner nu a renunțat să lupte și spera că va învinge din nou cancerul, cu ajutorul credinței.

sursa foto: Facebook Rona Hartner

„Medicii mi-au descoperit la plămâni o tumoare de cinci centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt șapte, și la glandele suprarenale au văzut metastaze. Aceste tumori nu sunt operabile. Tratamentul îl voi face în Franța. O să urmez nu citostatice, ci imunoterapie, e mai suportabilă”, spunea Rona Hartner pentru Playtech.

Citește și: Vedete din România care au învins cancerul: poveștile lor emoționante. Eugenia Șerban a fost diagnosticată cu cancer de două ori

Medicii i-au interzis să mai facă efort

În vara acestui an, Rona Hartner a aflat că suferă din nou de cancer. Medicii au diagnosticat-o cu cancer la plămâni în stadiul 4 cu metastaze la creier. Ea dezvăluia că specialiștii i-au interzis să mai conducă și să mai depună efort. Drept urmare, a fost nevoită să facă o pauză și de la concerte.

Pe rețelele de socializare, artista își ținea fanii la curent cu privire la starea ei de sănătate.

„La mine, în momentul de față, este ziua și încercarea. Tocmai vă anunțam că voi veni la Tulcea, la concert, cu Ovidiu Lipan. Azi m-am dus până la Paris, la un doctor specialist care mi-a dat un foarte mare tratament, trebuie să-l fac împreună cu chimioterapia despre care o să aflu peste două zile ce este exact și acest domn doctor mi-a zis că îmi interzice să urc pe scenă”, explica Rona Hartner pe contul ei de Facebook, în luna iulie 2023.

Nu mai urca pe scenă și nici nu mai conducea

„Mă gândesc acum…cu cancerul ăsta, cu problemele astea, mi-a dat peste cap programul, dar sigur fac eu ceva din chestia asta, nu las așa nefructificată, dar aveam și eu niște planuri, aveam și eu niște concerte vara asta, aveam și eu niște proiecte. În primul rând, începând de acum nu mai am voie să conduc din cauza metastazelor pe creier, nu mai am voie să urc pe scenă, nu mai am voie să cobor scările singură. Am voie să mă plimb în jurul casei vreo 5 kilometri pe zi ca să se oxigeneze corpul și am voie să stau în pat”, mai spunea cântăreața.

În 2019, Rona Hartner reușea să se vindece, după ce fusese diagnosticată cu cancer la colon și la ficat.

Citește și: Rona Hartner a murit. Îi recidivase cancerul a doua oară

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi Articole în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being