Vedete din România care au învins cancerul: poveștile lor emoționante. Eugenia Șerban a fost diagnosticată cu cancer de două ori

  • Publicat:

Le vedem strălucind la evenimentele mondene și pe micile ecrane și am spune că sunt lipsite de probleme. Lucrurile stau diferit, însă. Iată care sunt persoanele publice care au avut cancer și au ieșit triumfătoare din morbida lupta cu acesta.

5 personalități din România care au învins cancerul

Monica Tatoiu

Monica Tatoiu a aflat că suferă de cancer endometrial la vârsta de doar 23 de ani. Aceasta a descis să lupte împotriva diagnosticului cumplit și să nu își extirpeze uterul. Din dorința de a nu interveni chirurgical, femeia de afaceri de azi a căutat și a doua părere legată de diagnostic, iar un al doilea specialist i-a prescris pilule contraceptive. În urma acestui tratament cu anticoncepționale, boala nu a mai deranjat-o, însă Monica Tatoiu a declarat că până la vârstă de 39 de ani, nu a avut un ciclu menstrual normal.

Citește și: Cancer endometrial, de ovare şi cervical: noi metode de tratament şi depistare precoce

Rona Hartner

Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer de colon, ceea ce a venit ca un șoc pentru ea, dar și pentru cei apropiați. Aceasta a suferit o intervenție chirurgicală ce a durat nici mai mult nici mai puțin de 6 ore pentru a îndepărta tumoarea de pe colon.

„Mi-am dat seama că suferinţa a fost un cadou enorm, Dumnezeu mi-a arătat unde este răul şi nu a lăsat răul să predomine, am suferit pentru păcate, m-am purificat. Prin extirparea acestei tumori canceroase, a mai fost extirpat ceva – frica”, a declarat ea la acea vreme.

Eugenia Șerban

În 2019, actrița Eugenia Șerban a fost diagnosticată pentru a două oară cu cancer. Avusese în trecut cancer la sân, însă boală necruțătoare a recidivat și a venit a două oară sub o altă formă: cancer genital.

„Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor. Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap. De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați”, a spus această într-un interviu.

Citește și: Motivul nr. 1 ca să slăbiţi: risc scăzut de cancer genital şi de sân!

Sanda Nicola

Jurnalista Sanda Nicola este o altă persoană publică din România care a fost nevoită să simtă pe propria să piele cât de nemiloasă poate fi această boală.

La doar 27 de ani, jurnalista a pășit pragul ginecologului cu gândul de a-și face un control regulat, un Papanicolau mai exact din care, din păcate, a rezultat epistarea cancerului de col uterin.

„Cancerul mi-a reorganizat viaţa şi identitatea. M-am retras din televiziune, am devenit freelancer. Acum sunt mai atentă la ce mănânc, la cât fumez şi la cât dorm”, spunea Sanda Nicola în 2010.

Bianca Brad

Bianca Brad a fost diagnosticată cu cancer mamar în 2015, iar timp de șase ani, cunoscuta actrița a făcut tot posibilul pentru a se vindeca. Și a și reușit, în 2021, în urma unei intervenții chirurgicale.

„Să ai curaj! Să lupţi! Să-ţi înfrângi frică! Să-ţi asculţi intuiţia! Să te rogi! Să ai răbdare! Să crezi! Să fii recunoscător! Să te bucuri de viaţă!”, a spus aceasta într-un interviu ulterior.

Citește și: Cancerul mamar: metode de diagnostic și depistare precoce

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân