Florentina Opriș: „A avea un stil de viață sănătos înseamnă să ai o minte și un suflet împăcat cu tot ceea ce ți se întâmplă, să ai capacitatea să vezi bucurie în tot ce se întâmplă în jurul tău” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Florentina Opriș este una dintre cele mai însemnate apariții din showbizz-ul românesc. Îndrăgita vedetă este cunoscută de publicul autohton drept o susținătoare împătimită a sportului și a stilului de viață sănătos.

Prezentatoarea emisiunii „Sport, Dietă & o Vedetă”, de la Kanal D, ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv care este secretul său pentru care se menține în formă de ani de zile. Vedeta este foarte riguroasă cu orele în care trebuie să mănânce, cu mișcarea pe care alege să o facă în fiecare zi și cu viața sa, în general.

Florentina Opriș: totul despre sănătate, dietă și antrenament

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Florentina, un stil de viață sănătos?

Florentina Opriș: Dacă mă întrebai acum 20 de ani ce înseamnă pentru mine un stil de viață sănătos, acesta conținea tot cel puțin cinci pași, dar într-o altă ordine. Acum îți pot spune că pe primul loc în a avea un stil de viață sănătos este să ai o minte și un suflet împăcat cu tot ceea ce ți se întâmplă, să ai capacitatea să vezi bucurie în tot ce se întâmplă în jurul tău, dacă pot spune așa. Și îți spune o persoană care a trecut prin experiențe nu tocmai plăcute.

(…) Să ai capacitatea să spui e și mâine e o zi, și pot să fac lucrurile atunci dacă astăzi nu îmi ies, să ai capacitatea să duci toate sarcinile pe care le ai de făcut cu zâmbetul pe buze, pentru că, da, psihicul nostru este cel ce ne influențează stilul de viață, și sufletul de asemeni.

(…) Pentru că alimentația echilibrată este un alt factor foarte important, orice aliment consumi depinde de felul în care te simți atunci când mănânci. Pentru că poate fi un aliment foarte sănătos, bio, etc dar să fii într-o stare de tensiune, de agitație, de nervozitate și el să se transforme în ceva nociv pentru corpul tău.

De asemenea, dacă faci mișcăre în mod constant, da, ai un stil de viață sănătos, dar trebuie să o faci cu bucurie în suflet și să îți asumi că, da, mișcarea trebuie să facă parte din „meniul” tău zilnic.

Pe de altă parte, mă gândesc la somn și la odihnă. Odihna este primordială! Și asta pentru că, dacă nu ai un somn odihnitor, organismul tău nu se poate reface. Apoi, să ai relații împlinite. Sunt câțiva pași foarte, foarte importanți. Trebuie să jonglezi cu toți acești pași sau cu toate aceste bile, dacă vrei. Care, dacă nu stau în echilibru, nu ai un stil de viață sănătos.

(…) Când făceam teza de doctorat, studiam toate aceste aspecte din punct de vedere teoretic. Dar, tot în acea perioadă, căci așa a vrut bunul Dumnezeu, am treacut și prin experiențe eu personal și nu doar cei pe care făceam studiu. Așa că da, acum pot să îți spun cu sufletul plin de bucurie că, a avea un stil de viață sănătos, începe mai întâi cu sufletul tău!

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Florentina Opriș: O regulă foarte clară pentru mine este aceea să îmi setez timpul de masă să fie doar timpul de masă, apoi să îmi setez orele de somn și, cel mai important, este să îmi fac timp de mișcare chiar dacă mișcarea înseamnă o plimbare de o oră în pădurea Băneasa sau câteva exerciții în curte. Important este să nu treacă zi fără aceste lucruri. Iar apoi, mai am un lucru de la care nu mă abat niciodată: de când sunt copil, am cel puțin două zile pe săptămână în care țin post, iar lucrul acesta mi se pare extraordinar căci în felul acesta ii dai răgaz organismului să mai elibereze din toxinele acumulate, din balanța aceea energetică din care trebuie să o facă.

CSID: Cum reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală periodic?

Florentina Opriș: A fost o perioadă în care da, aveam propriul centru și nu era zi să nu fiu în sală, și nu exagerez când spun asta. Au trecut anii și acum sala, ca și zonă de mișcare, nu mai este o prioritate pentru mine pentru că, da, fac mișcare în fiecare zi, dar fac în alt mod, fie înot, fie joc tenis, fie fac o plimbare, fie fac o alergare, schiez în funcție de sezon. Cam asta este ceea ce fac, dar, oricât de ocupată aș fi, nu ratez momentele de mișcare.

(…) Dacă știu că toată ziua mea este foarte plină, atunci dimineața este momentul în care aleg să fac mișcare. Dacă știu că dimineața este foarte plină, atunci clar nu merg la somn până nu fac cel puțin o oră de plimbare în natură. Și asta ține de respectul pe care îl am pentru trupul acesta care este casa sufletului.

(…) Mi se pare extraordinar pentru că noi am fost creați oarecum să ne mișcăm, nu putem să trecem peste acest aspect. Și trebuie să ne facem timp și pentru asta! Știi cum e cu făcutul timpului pentru mișcare? Îți faci timp ca să îți faci dus pentru că știi că în felul acesta îți cureți corpul de impuritățile pe care le-ai adunat peste zi. Eh, așa trebuie să fie și cu mișcarea. Trebuie să știi că mișcarea ajută la eliminarea toxinelor din corp pentru că este, dacă vrei, motorul sistemului limfatic. Și da, sistemul limfatic este cel ce adună toate toxinele din corp. Așa da DA, îmi fac timp pentru mișcare indiferent cât de ocupată aș fi!

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Florentina Opriș: Dieta mea este o dietă echilibrată, zic eu. Mi-am creat-o în timp. E adevărat că am testat toate dietele. Cred că fiecare corp este unic și că trebuie să alegi dietă care ți se potrivește cel mai bine și pe care poți să o duci a la long.

(…) Pentru mine este un lucru foarte important că, dacă simt nevoia să consum un anume aliment, să îl consum. Și nu în cantitatea foarte mare, dar sunt sigură că, atunci când corpul îmi cere un anume aliment, îmi cere dintr-o lipsă. Dar, încerc să îl aleg pe cel sănătos. De pildă, dacă simt nevoia de dulce, nu mă reped la înghețată, prăjituri sau eu știu ce croissante, ci încerc să aleg dulcele acela sănătos care pentru mine înseamnă ciocolată neagră. Mie îmi place foarte mult ciocolată neagră, la un moment dat am și creat un brand de ciocolată neagră cu susan, scorțișoară, pudră de roșcove și masă de cacao 70% și da, acolo mă duc cu ideea.

(…) În rest, repet, sunt o ardeleancă care mai se bucură și de gustul unei slăninuțe, și de gustul unei mâncări făcute ardelenește, și da, nu am o dietă foarte restrictivă.

CSID: Un mesaj pentru cititori? 🙂

Florentina Opriș: Mesajul acesta mi-l dau mie în fiecare zi. Și dacă li se potrivește și cititorilor, cu atât mai bine. Pune-te pe tine pe primul loc și fă totul ca viața ta, sănătatea ta și forma ta fizică să fie una pe care ți-o dorești și să fie cea care îți da cea mai bună stare de bine, de acolo se începe. Pune-te pe tine pe primul loc și fă din lucrurile care îți plac o prioritate! Pentru că, dacă tu ești bine cu tot ceea ce ești tu și reprezinți și emani în jurul tău, atunci totul în jurul tău e bine.

(…) Așa că, dragii mei, puneți-vă pe primul loc și faceți ca viața voastră să fie una spectaculoasă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân