Marius Balo, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

  • Publicat:
Marius Balo, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Profesorul român Marius Balo, eliberat din penitenciar după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare în China, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 19:00.

Marius Balo este un român care, din profesor universitar reputat, după ce a deținut funcții importante la Beijing, a ajuns să fie deținut într-o închisoare de maximă siguranță din China, țară în lucra din anul 2010, după ce ar fi primit 80 de dolari pentru un contract, fără să stie că acești bani proveneau dintr-o infracțiune.

Cazul lui Marius Balo a fost prezentat în 11 iulie 2019 de avocatul Eugen Iordăchescu care declara într-o conferință de presă că Balo, profesor universitar și antreprenor clujean, se află închis de peste cinci ani într-o închisoare din China unde este chinuit și forțat să lucreze 12 ore pe zi, fiind condamnat la 8 ani pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală.

Potrivit acestuia, Marius Balo s-a stabilit în China în anul 2010 și a fost angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing, unde a ocupat funcția de trainer. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing.

În octombrie 2019, reprezentanții Ministerului Justiției spuneau că vor depune toate eforturile ca Marius Balo să fie transferat în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

în 27 martie 2022, după 2.922 de zile petrecute în spatele gratiilor în China, acesta a ieșit din penitenciar, dar pentru că orașul Shanghai a intrat în lockdown, a trebuit sa mai petreacă aproape o lună într-o cameră de hotel.

Urmărește podcastul integral cu Marius Balo doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân