Alexandru Abagiu, secretul unui stil de viață sănătos: „De când am început acest nou stil de viață în care dau atenție grupelor de nutrienți, am văzut rezultate rapid” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Alexandru Abagiu este unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști din România și nu numai. Noul jurat al emisiunii Bravo, ai stil! ne-a acordat astăzi un interviu exclusiv în care am vorbit despre importanța unui stil de viață echilibrat. Iată ce înseamnă acest lucru pentru Alexandru.

Alexandru Abagiu, secretul unui stil de viață în plin echilibru

CSID: Înainte de toate, Alexandru, spune-ne ce înseamnă pentru tine proiectul Bravo, ai Stil! și cum te simți în postura de jurat?

Alexandru Abagiu: “Bravo ai stil!” înseamnă cu siguranță o provocare frumoasă pentru mine în acest moment, ipostază de jurat este o poziție privilegiată și mă simt sincer onorat pentru acesta învestire. Suntem alături de concurente într-o călătorie extraordinară, o evoluție care se petrece sub ochii noștri și ai telespectatorilor. Îmi doresc să le transmit acestor tinere lucruri importante, utile, pe care eu, la rândul meu, le-am învățat de-a lungul timpului.

CSID: Fiind atât de solicitat profesional, ce rol joacă disciplina în viața ta, pentru a fi la înălțime mereu, dar a avea și un stil de viață sănătos în egală măsură?

 Alexandru Abagiu: Disciplina a fost întotdeauna unul dintre aspectele asupra căruia am știut că trebuie să lucrez. Poate că, într-o anumită etapă a  vieții, am trecut și eu “pe sub radar” cu un program mai haotic, însă, odată cu înaintarea în vârstă, realizezi că fără disciplină nu poți face performanță. E un lucru pe care l-am citit în cărți, l-am auzit la speakeri motivaționali, însă până nu te lovești real de lipsă de randament și de epuizare fizică și psihică, nu știi despre ce este vorba. Am făcut schimbări în cee ace privește modul de viață, am dat importanță binemeritată somnului, am învățat să spun “NU” și am acordat mai multă importanță timpului petrecut cu mine însumi.

După câteva episode în care te simți foarte obosit, datorită unui stil de viață agitat, înveți că sănătatea este mai presus de toate și că atâta timp cât reușești să îți protejezi corpul și mintea pentru mai mult timp, te poți bucura mai mult de o viață mai frumoasă.

CSID: Ce înseamnă, mai exact, pentru Alexandru Abagiu, un stil de viață sănătos?

Alexandru Abagiu: Stil de viață sănătos înseamnă pentru mine un program constant de la o zi la altă înseamnă un regim alimentar cât decât supravegheat, înseamnă calitatea alimentelor și implicit a nutrienților, no smoking…

Îmi plac plimbările în aer liber, îmi place mersul alert, acest power waking , îmi place natură însă recunosc, nu pot spune că sunt prietenul sălilor de sport. Știu foarte bine care sunt acele plusuri pe care o viața sportivă ți le poate aduce însă pentru mine mersul la sală nu este ceva atractiv, mă regăsesc mai bine în acele plimbări prin natură.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați niciodată pentru a fi în formă?

Alexandru Abagiu: Încerc cu strictețe să mă limitez la trei mese pe zi, este un stil de viață pe care l-am abordat cu câteva luni înainte de începerea proiectului “Bravo ai stil!” și care a dat roade în a mă repoziționa din punct de vedere al kilogramelor. Încerc să dorm minim 8 ore pe noapte, îmi limitez timpul petrecut cu telefonul. Iar aici vreau să detaliez puțîn pentru că a fost un moment în viața mea când soneria telefonului devenise un motiv major de stres și de atunci îmi țin telefonul pe silent; nu e chiar cea mai comodă situație atunci când îl pierzi sau nu-l mai ai lângă tine, dar pe termen lung, vă spun că această decizie a funcționat în cazul meu.

CSID: Faci mișcare? Și dacă da, cum reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu sportul?

Alexandru Abagiu: M-am declarat deja un pseudo-sportiv în contextul în care stau câte 8-9 ore în picioare, în special în zilele în care lucrez cu clientele la salon. Trucul meu? Încerc să mă concentrez pe diferite grupe musculare și să încordez zona respectivă sau să o activez prin micro mișcări pentru a mă ține activ pe durata zilei. Altfel dacă ar fi să mă gândesc la un sport care să îmi facă plăcere acela este cu siguranță înotul.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Alexandru Abagiu: Dieta este “controller-ul” principal. Întotdeauna m-am știut cu muscă pe căciulă deoarece sunt o persoană gurmandă, am trecut de-a lungul timpului prin mai multe diete, însă de când am început acest nou stil de viață în care dau atenție grupelor de nutrienți și mă focusez pe o digestie corectă, am văzut rezultate rapid. Cheia succesului a fost pentru mine o dietă moderat hipocalorică, hipoglucidica, normolipidica cu un conținut normal de proteine, cu mai puțin gluten, cu mai puțină lactoză și proteine de lapte, obligatoriu cu trei mese zilnice. Am cam eliminat băuturile carbo gazoase și am descoperit tot felul de alternative de sucuri naturale cu doze mari de antioxidanți pe care le amestec cu apă minerală.

CSID: Un mesaj pentru cititori?

Alexandru Abagiu: Nu sunt în măsură să dau sfaturi dar ce pot să spun din proprie experiență este să fii atent să nu cazi în capcană unor diete minune sau  a unor soluții minune. O dietă/un stil de viață/un regim e posibil să funcționeze foarte bine pentru cineva și  să nu funcționeze deloc pentru altcineva. Suntem toți diferiți, corpurile noastre sunt diferite și au nevoie de chestii diferite și de rutine adaptate, personalizate. Oferă-ți timp să găsești ceea ce  este mai bun pentru tine.

Bravo, ai stil! va putea fi urmărit, începând de săptămâna viitoare (începând din 12 iulie), pe Kanal D, de miercuri până vineri, de la 22:30.

Citește și: Alexandru Constantin, despre harta alunițelor și verificarea acestora anual: „Am peste 100 de alunițe pe corp și este imperios necesar să ajung să le verific în mod regulat” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân