4 poziții sexuale care produc infecții urinare

Multe femei se confruntă cu infecții urinare după ce fac sex. Infecțiile urinare pot afecta atât femeile, cât și bărbații, indiferent de vârstă.
  • Publicat:
4 poziții sexuale care produc infecții urinare
Foto: envato

Multe femei se confruntă cu infecții urinare după ce fac sex. Infecțiile urinare pot afecta atât femeile, cât și bărbații, indiferent de vârstă, dar de cele mai multe ori, acestea sunt dușmanul principal al femeilor. Din păcate, acestea pot apărea după contactul sexual, iar asta pentru că bacteriile care trăiesc în aparatul genital pot pătrunde în uretră, acea deschizătură de mici dimensiuni aflată lângă vagin, în timpul sexului.

Bacteriile traversează vezica și produc infecții, care duc la apariția simptomelor precum durere la urinare și nevoia constantă de a merge la baie. Există câteva recomandări pe care să le iei în calcul pentru a evita infecțiile urinare după sex. De exemplu, după contactul sexual este recomandat să urinezi pentru a îndepărta bacteriile aflate în acea zonă. Experții sugerează ca femeile să fie conștiente și de pozițiile sexuale pe care la adoptă, pentru că și ele pot fi vinovate de apariția infecțiilor urinare.

Mai exact, cu cât poziția presupune mai multă fricțiune între corpuri, cu atât rezultă șanse mai mari de apariție a infecțiilor urinare.

Uretra este localizată între clitoris și deschiderea vaginului, iar din cauza proximității, riscul ca fluidele din timpul sexului și bacteriile să intre în contact cu aceasta sunt mai mari, la fel și potențialul de infectare.

Poziții sexuale pe care să nu le adopți să nu faci infecții urinare

Iată care sunt cele mai periculoase poziții sexuale care produc infecții urinare.

Misionarului

Poziția misionarului face ca uretra femeii și penisul să fie destul de apropiate, ceea ce crește riscul ca bacteriile să traverseze uretra, vezica și chiar rinichii și să producă o infecție. Încearcă să pui picioarele peste umerii partenerului pentru a reduce acest risc.

Femeia deasupra

Atunci când femeia stă deasupra bărbatului, nu face altceva decât să aducă uretra în proximitatea penisului. Pentru că această poziție presupune mai multă fricțiune, bacteriile se pot răspândi mai repede și cu ușurință.

Folosirea degetelor

De cele mai multe ori se crede că infecțiile urinare apar doar atunci când penisul penetrează vaginul, dar și prin folosirea degetelor se pot transmite bacterii, mai ales dacă luăm în calcul câți germeni avem pe mâini după ce intrăm în contact cu atât de multe obiecte într-o zi obișnuită. Înainte de actul sexual nu uita să te speli pe mâini pentru a reduce riscurile.

Sexul anal

Când vorbim de răspândirea bacteriilor trebuie neapărat să vorbim despre sexul anal. Orice s-a aflat în anus sau în jurul lui trebuie spălat înainte de a fi introdus în vagin sau de a atinge vulva. Pentru a limita răspândirea bacteriilor, ideal ar fi să folosiți un prezervativ nou.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: