5 semne ale dependenței de sex pe care tu sau partenerul tău ați putea să le aveți

Sexul este o parte sănătoasă a vieții, dar pentru unii oameni, poate deveni o energie mult prea consumatoare. Cum recunoști dependența de sex?
  • Publicat:
5 semne ale dependenței de sex pe care tu sau partenerul tău ați putea să le aveți
Cum să depistezi dependența sexuală

Sexul este un lucru firesc ce ține de natura umană și este perfect normal – și sănătos – să ai un libido ridicat. Dar există un punct al acestei limite, atunci când dorința sexuală poate trece de la a fi una sănătoasă, la porniri cu tentă sexuală care scapă de sub control. De obicei, diferența dintre a te bucura de sex și a fi dependent de sex este evidentă.

„Un apetit sexual sănătos poate fi controlat. Dacă sexul nu este disponibil, este dezamăgitor, dar nu devastator”, spune Tina B. Tessina, PhD, psihoterapeut și autoarea cărții The Real Thirteenth Step: Discovering Confidence, Self-Reliance and Independent Beyond the Twelve Step Programs.
„Cu o dependență sexuală, dependentul se simte disperat să aibă o conexiune sexuală, indiferent de cost.”

Cum să depistezi dependența sexuală

O dependență sexuală se poate manifesta în multe feluri. Va trebui să cauți o varietate de posibile semne de avertizare că tu sau partenerul tău sunteți dependenți de sex.

Dr. Kathryn A. Cunningham, director al Centrului de Cercetare a Dependenței de la Universitatea din Texas Medical Branch din Galveston, identifică următoarele puncte cheie, reprezentative pentru persoanele care sunt dependente de sex:

  • Sexul domină viața unui individ, cu excluderea altor activități
  • Individul se angajează la a practica sex prin telefon, sex pe computer, folosirea prostituatelor, pornografie sau exhibiționism
  • Persoana se masturbează în mod regulat
  • Individul are mai mulți parteneri sexuali sau își înșală partenerii
  • În cazuri extreme, persoana se implică în activități criminale, inclusiv urmărire, viol, incest sau molestare a copiilor

Diferența dintre sexul sănătos și dependența de sex

„O dependență sexuală se manifestă cel mai adesea în unul din două moduri: înlocuirea dragostei cu sexul și desfășurarea unor activități sexuale diferite, variate sau extreme, care se concentrează pe actele sexuale, nu pe orice tip de conexiune între două persoane”, spune Dr. Nickerson, fondatoarea platformei www.feelbetternetwork.com.

Deși termenul „dependență sexuală” este folosit în mod obișnuit pentru a descrie starea persoanei, Nickerson spune că este adesea un semn al unei afecțiuni mentale mai profunde.

Când este necesară consilierea

Dacă tu sau partenerul sau soțul/soția sunteți dependent de sex, el sau ea va avea nevoie de consiliere pentru dependența sexuală. Nickerson spune că aceasta este o situație clară în care asistența unui terapeut, grupurile de sprijin și cărțile despre acest subiect pot fi foarte importante.

„Dacă sunteți într-o relație și comportamentul celeilalte persoane dăunează relației, ar trebui să discutați acest lucru și să veniți cu un plan de acțiune pentru modul în care voi doi veți răspunde și vă veți sprijini reciproc”, spune ea.

A fi într-o relație cu o persoană dependentă de sex este deosebit. De multe ori, tu devii dependența partenerului.

„Este foarte greu să-ți stabilești propriile limite și limite de confort cu un partener sexual, dar ai dreptul să faci ceea ce este mai bine pentru tine, așa că trebuie să riști să le spui cum te simți și de ce ai nevoie”, spune Nickerson.
„Împărtășește-ți sentimentele și vorbește despre ceea ce ești și ce nu ești dispus să faci. Acționează întotdeauna în moduri care să te facă să te simți confortabil, bine cu tine și în siguranță.”

Dacă relația este ună sănătoasă, partenerii vor putea comunica deschis despre acest subiect, vor înțelege nevoile unul altuia și vor încerca să găsească o soluție, pentru ca amândoi să se simtă confortabil și satisfăcuți în pat, cu limitele pe care fiecare le impune.

Surse externe:https://www.everydayhealth.com/addiction/signs-of-sex-addiction.aspx

Sursă foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: