Chiloții din dantelă, un pericol pentru vagin? De ce bumbacul este cea mai bună opțiune

În anul 2014, Rusia, Belarus și Kazakhstan au interzis chiloții din dantelă pentru că prezintă un pericol pentru sănătatea intimă.
  • Publicat:
Chiloții din dantelă, un pericol pentru vagin? De ce bumbacul este cea mai bună opțiune
Chiloții din dantelă, un pericol pentru vagin? De ce bumbacul este cea mai bună opțiune

Probabil nu de puține ori ai auzit femei care să discute despre lenjeria de bumbac și cât de sănătoasă este ea pentru zona intimă. Cu toate astea, multe dintre noi ignorăm cu succes acest detaliu, fie pentru că ne place un model anume de lenjerie intimă, cum ar fi chiloții din dantelă, fie de dragul modei sau pentru că vrem să ne simțim sexy. Ei bine, uneori „sexy” poate veni la pachet cu probleme de sănătate în zona intimă și nu ne dorim asta.

În anul 2014, Rusia, Belarus și Kazakhstan au interzis chiloții din dantelă pentru că prezintă un pericol pentru sănătatea intimă, iar guvernele celor trei țări menționate sunt de părere că acest tip de lenjerie intimă, fără bumbac, este complet neigienic. Bineînțeles, protestele nu au întârziat să apară, iar femeile și-au cerut dreptul de a-și alege lenjeria intimă după propria plăcere. Dar ce se întâmplă cu sănătatea vaginului în această situație?

Care-i treaba cu lenjeria din bumbac?

De cele mai multe ori, lenjeria din bumbac este cea mai confortabilă opțiune, dar vine și cu beneficii pentru sănătatea intimă. Bumbacul este considerat „standardul de aur” al chiloților atunci când vine vorba de menținerea zonei vaginale proaspete și curate. Motivul pentru care mulți doctori recomandă acest tip de lenjerie este pentru că bumbacul este un material delicat, care absoarbe și „lasă zona inimă să respire”.

În schimb, materialele sintetice, precu spandex sau nylonul mențin căldura și umiditatea, două aspecte care creează un mediu propice pentru bacterii și infecții vaginale. Mai mult, pentru că bumbacul este un material delicat, șansele să producă iritații sunt foarte mici.

Femeile predispuse la anumite infecții precum vaginita bacteriană, candida sau chiar infecții de tract urinar, pot reduce riscul lor de dezvoltare. Mai mult, pentru femeile care se confruntă cu iritații sau uscăciune vaginală, lenjeria de bumbac este cea mai confortabilă variantă.

Reamintim faptul că pacientele cu diabet sau chiar femeile însărcinate au un risc mai mare de a dezvolta astfel de infecții, iar lenjeria din bumbac le poate ține la distanță de acestea.

Ce se întâmplă dacă chiloții din dantelă nu au căptușeală din bumbac?

Unul dintre cele mai mari pericole este dezvoltarea bacteriei, care poate produce disconfort și poate dezechilibra bacteriile sănătoase din vagin. Astfel, poate apărea cu ușurință vaginita bacteriană. De cele mai multe ori, această afecțiune se tratează cu antibiotic.

Bineînțeles, nimeni nu spune că dacă ai în dulap chiloți din dantelă să îi arunci sau să-i pui pe foc. Exclus. Dar este foarte important să nu faci un obicei din a-i purta zilnic, ci doar în momentele cu adevărat importante. Oricum, îmi este greu să cred că pe timpul verii sunt o alegere confortabilă sau atunci când mergi la sală sau să alergi, mai ales că nu absorb deloc transpirația, iar riscul de infecții este mai mare în aceste situații.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc