Gura uscată în timpul sexului: de ce apare și cum o combați

Să ai gura uscată nu este niciodată plăcut, dar există un moment mai rău decât atunci când faci sex?
  • Publicat:
Gura uscată în timpul sexului: de ce apare și cum o combați
Gura uscată în timpul sexului: de ce apare și cum o combați

Să ai gura uscată nu este niciodată plăcut, dar există un moment mai rău decât atunci când faci sex? Pe lângă faptul că este neplăcut, gura uscată poate duce la o salivă groasă și lipicioasă, respirație urât mirositoare și dificultăți la înghițire și nimic din toate astea nu se potrivește în dormitor.

Dacă dinții, limba și buzele tale se transformă în Sahara ori de câte ori mergi în „Orașul Pasiunii”, s-ar putea să crezi că este doar prețul unei experiențe pline de pasiune. Din fericire, nu ești condamnat să suporți gura uscată în timpul sexului pentru totdeauna. Iată cum să faci lucrurile mai…umede.

Motive pentru care ai gura uscată în timpul sexului

Înainte de a aborda problema este util să știi de ce se întâmplă asta în primul rând. Gura uscată sau xerostomia, apare atunci când nu produci suficientă salivă pentru a-ți menține gura umedă. Unul dintre cei mai comuni factori vinovați este deshidratarea. Pur și simplu, nu poți produce suficientă salivă dacă nu ai lichidul cu care să o faci.

Să bei apă ca și cum ai fi Doamna Poseidon nu te salvează automat în momentul în care faci sex. Pentru început, corpul tău folosește o mulțime de lichide atunci când ești în mijlocul unei partide de sex, cum ar fi prin transpirație pentru a te răcori și pentru a te lubrifia corespunzător. Așadar, există șansa să fie nevoie să bei mai multă apă decât crezi, atât înainte, cât și în momentul respectiv. Institutul de Medicină al Academiilor Naționale de Științe recomandă consumul de 2,7 litri (sau 11 căni) până la 3,7 litri (aproape 16 căni) în ceea ce privește hidratarea zilnică.

Majoritatea dintre noi ne confruntăm cu respirații grele în timpul sexului și când respirăm rapid, gura nu mai rămâne umedă. Așadar, când excitația determină corpul să pompeze fluxul de sânge către acele țesuturi, s-ar putea să te congestionezi. Această congestie nazală specifică sexului (și uneori strănutul) este cunoscută sub numele de „rinita lunii de miere” și poate determina respirația pe gură.

În plus, mai sunt și hormonii. Se întâmplă multe lucruri când ești în mijlocul pasiunii. S-ar putea să simți un val de entuziasm (de exemplu, de la un partener nou, un fetiș sau o locație nouă) sau s-ar putea să te simți anxios sau stresat, ca atunci când ești blocat în mintea ta, luptându-te să performezi sau îngrijorându-te că te aude colegul de cameră.

Corpul tău tinde să interpreteze aceste sentimente ca stres și răspunde cu un val de hormoni precum adrenalina și norepinefrina. Acest lucru poate lăsa gura uscată. Motivul? Sângele este direcționat către sistemele care te vor ajuta să fugi de pericol și departe de părțile corpului care te ajută să te odihnești și să digeri. Acest lucru include sistemul nostru digestiv, adăpostul glandelor salivare. Cu alte cuvinte, sistemul nervos reduce producția de salivă în timp ce se concentrează asupra altor părți ale corpului, cum ar fi inima și plămânii.

Medicamentele și suplimentele sunt un alt motiv comun. (Serios, cât de des vezi gura uscată listată printre efectele secundare potențiale?) Doar pentru a numi câteva, antihistaminicele, medicamentele pentru hipertensiune și antidepresivele deseori afectează capacitatea glandelor salivare de a-și face treaba.

Ce poți face dacă gura se usucă în timpul sexului

Corpul noastru nu prioritizează în mod natural hidratarea gurii în timpul sexului. Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți încerca pentru a lubrifia „rotițele”.

După cum îți poți imagina, menținerea hidratării și păstrarea apei lângă pat în timpul sexului poate ajuta mult în combaterea efectelor de „ucidere” a salivei produse de respirația pe gură. Nu este nevoie să bei mult, doar păstrează o sticlă ușor de folosit în apropiere pentru a-ți umezi gura ori de câte ori simți că devine uscată.

Un alt lucru pe care-l poți face este să iei o pastilă de supt, de mentă sau orice altceva super fresh pentru că, în felul acesta, se activează glandele salivare.

Foto: shutterstock

Surse: 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc