Cum se tratează frigiditatea? Ce spun specialiștii

 • Publicat:
Cum se tratează frigiditatea? Ce spun specialiștii

Frigiditatea reprezintă starea femeii caracterizată prin imposibilitatea de a avea un orgasm.

Fie că se află la începutul vieții sexuale, într-o relație de lungă durată sau este singură, în viața fiecărei femei poate apărea câte o perioada de îngrijorare în legătură cu absența dorinței sexuale sau temeri legate de dificultăți în atingerea orgasmului.

Frigiditatea: Diagnoza corectă

Simptomele frigidității ar fi libidoul scăzut sau absența totală a dorinței sexuale, incapacitatea de a se excita sau de a menține excitarea, imposibilitatea de a atinge orgasmul.

Chiar dacă există asemănări cu anorgasmia, în cazul anorgasmiei dorința sexuală nu este afectată, femeile pot primi plăcere din sex, însă nu sunt capabile să atingă orgasmul.

Citește și: De ce nu au femeile o viaţă sexuală satisfăcătoare?

Lipsa dorinței și a plăcerii sexuale este o problemă extrem de complexă și poate fi cauzată de diverși factori, atât psihologici, cât și fiziologici. Printre cei de natură psihologică, se numără și:

 • experiențele sexuale traumatizante
 • nivelurile ridicate de stres
 • inhibițiile
 • conflictele cu partenerul de cuplu/distanțarea emoțională
 • abuzul
 • repulsia față de propria înfățișare/corp

Printre factorii fiziologici, lipsa dorinței sexuale poate fi cauzată de:

 • dezechilibre hormonale
 • administrarea anumitor medicamente
 • abuzul de alcool/alte substanțe
 • atrofierea oganului sexual (inclusiv în urmă nașterii)

Frigiditatea: metode de tratament

Stimularea punctului G prin injectarea de acid hialuronic

În scopul stimulării punctului G, medicii specialiști în chirurgia plastică, pot aplica o tehnică ce are ca scop mărirea suprafeței în care acesta este localizat, astfel încât depistarea și stimularea punctului G să se realizeze mult mai ușor.

Procedura constă în injectarea de acid hialuronic sub mucoasa (sub anestezie generală scurtă/locală). Rezultatul va însemna o stare mai crescută de excitabilitate în timpul actului sexual, în creșterea în intensitate a orgasmului și implicit în îmbunătățirea vieții sexuale în doi.

Clitoroplastia

O altă intervenție menită să sporească intensitatea actului sexual este clitoroplastia. Clitoroplastia este o intervenție chirurgicală ce are că scop obținerea unei expuneri mai mari a clitorisului.

Intervenția are loc, de obicei, sub anestezie locală cu radioplasma, ceea ce asigura o vindecare mai rapidă postoperator.

Citește și: Poate fi frigiditatea depăşită? Sfaturile psihologului | FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are