Chirurgia intimă – secretul unei vieţi sexuale intense şi sănătoase

Rejuvenarea, întinerirea, înfrumuseţarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice din ce în ce mai populare în rândul femeilor, atât din România cât şi de peste hotare. Chirurgia intimă este o opţiune demnă de luat în considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, în situaţii apărute ca urmare a stresului sau a problemelor de sănătate.
  • Publicat:
Chirurgia intimă – secretul unei vieţi sexuale intense şi sănătoase

Rejuvenarea, întinerirea, înfrumuseţarea sau chiar modelarea zonelor intime sunt proceduri estetice  din ce în ce mai populare în rândul femeilor, atât din România cât şi de peste hotare.

Chirurgia intimă este o opţiune demnă de luat în considerare pentru rezolvarea problemelor intime de cuplu, în situaţii apărute ca urmare a stresului sau a problemelor de sănătate.

Cele mai întâlnite intervenţii includ micşorarea labiilor mici (care sunt prea mari şi se văd prin slip), clitoroplastia (care duce la creşterea intensităţii plăcerii prin expunerea clitorisului), injectarea labiilor mari în momentul în care au devenit atrofice şi nu mai au tonus, injectarea cu acid hialuronic în punctul G (procedeu care sporeşte de asemenea plăcerea), şi nu în ultimul rând, rejuvenarea vaginala care presupune injectarea de grăsime şi/sau micşorarea vaginului pentru creşterea plăcerii pentru ambii parteneri de sex.

Chirurgul estetician Calin Doboş, medic specialist în chirurgie plastică, mărturiseşte că printre cele mai solicitate intervenţii chirurgicale ce au ca scop sporirea plăcerii sunt mărirea suprafeţei punctului G şi clitoroplastia.

„Prin chirurgia intimă se pot trata şi anumite disfuncţii sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie şi injectarea punctului G sau creşterea duratei actului sexual. Restricţiile pe care le implica acest tip de intervenţii pentru femei, recomanda o pauză de 2-4 săptămâni, până se stabilizează rezultatul. În ciuda aparenţelor, operaţiile sunt uşor de suportat, aproape toate făcându-se în anestezie locală. Durerea este aproape inexistentă şi unii pacienţi pot merge chiar şi la serviciu în următoarea zi”, explica dr. Calin Doboş.  

Mărirea punctului G, echivalentul plăcerii sporite

De-a lungul timpului, punctul G a stârnit nenumărate controverse. Unii specialişti i-au contestat existenţa, alţii l-au definit ca fiind o zonă G, de o excitabilitate extremă, ce poate duce la orgasm prin simpla să stimulare.

Denumirea sa, punctul G, i-a fost dată după medicul german, Grafenberg, care a descoperit că în vaginul femeii, la aproximativ 5 cm de meatul urinar, există pe un perete, o zonă de excitabilitate maximă, ce poate provoca un orgasm de sine stătător.

Deşi la unele femei, punctul G, responsabil pentru creşterea plăcerii sexual, este uşor de găsit, la altele este foarte greu de localizat. Studiile realizate în urma depistării punctului G au relevat faptul că 7 din 10 voluntare prezintă această zonă erogenă. Aşadar, pentru a facilita depistarea şi stimularea acestuia, se aplică o tehnică ce are ca scop mărirea suprafeţei în care acesta este localizat.

„Mai exact, această tehnică constă în injectarea de acid hialuronic în zonă, sub anestezie locală. Rezultatul intervenţiei este vizibil după câteva zile, acesta constând în ridicarea zonei în care se afla punctul G, care-l va face mult mai uşor de găsit. Finalitatea constă în mărirea stării de excitabilitate din timpul actului sexual, creşterea în intensitate a orgasmului şi implicit îmbunătăţirea vieţii sexuale”, a explicat chirurgul estetician Calin Doboş.

Clitoroplastia, leacul modern împotriva frigidităţii

Clitoroplastia este o altă intervenţie chirurgicală menită să sporească intensitatea actului sexual.

„Clitoroplastia este o intervenţie chirurgicală ce are ca scop obţinerea unei expuneri mai mări a clitorisului. Acest lucru se realizează prin îndepărtarea excesului de mucoasa acoperitoare din jurul clitorisului, cu o creştere a ariei de excitabilitate a acestui organ. Asta duce implicit la o creştere şi o prelungire a intensităţii orgasmului”, a adăugat chirurgul estetician.

Această intervenţie chirurgicală este folosită în ţările dezvoltate, că metodă de tratament a frigidităţii. Intervenţia se face de obicei în anestezie locală sau anestezie locală de scurtă durată, cu radioplasma Ellman, ceea ce asigură o vindecare rapidă postoperator. Totodată, printr-o serie de intervenţii, zonele de mare sensibilitate şi stimulare pot fi şi ele supuse unor transformări, care să facă femeia să-şi intensifice şi să prelungească plăcerea.

Costul unei intervenţii de clitoroplastie, respectiv labioplastie variază între 400 -700 de euro, în timp ce costul unei intervenţii de injectare a punctului G cu acid hialuronic, ajunge în jurul sumei de 300-400 de euro.

Rata complicaţiilor ginecologice care apar după astfel de intervenţii este în general aproape de zero mai ales la cineva cu experienţă, iar problemele care pot apărea sunt legate de întârzierea vindecării, care într-un final tot se produce.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”