Limba uscată: ce semnale transmite despre sănătatea ta

Diabetul sau deficitul imunitar se pot manifesta prin schimbări la nivelul limbii. Ce transmite însă atunci când ai limba uscată?
  • Publicat:
Limba uscată: ce semnale transmite despre sănătatea ta
Foto: shutterstock

Limba poate transmite multe semnale despre sănătatea noastră. Mai exact, ne putem da seama dacă suferim de o anumită afecțiune după culoarea limbii sau după semnele care se regăsesc pe suprafața ei, cum ar fi pete albe, aspect lucios etc. De exemplu, diabetul sau deficitul imunitar se pot manifesta prin schimbări la nivelul limbii. Ce transmite însă atunci când ai limba uscată?

Ce spune limba uscată despre sănătatea ta

Suferi de anxietate

Numărul persoanelor care se confruntă cu depresia și anxietatea a crescut odată cu venirea pandemiei. Anxietatea nu este ceva ce se poate vedea cu ușurință, dar limba oferă câteva indicii care te pot ajuta să-ți dai seama că te afli într-o situație de acest gen. Limba uscată este un semn, iar ca să-ți dai seama de acest lucru este nevoie doar să apeși ferm cu dinții pe limbă pentru a vedea dacă se formează anumite cute și crăpături.

Ai gura uscată

Sindromul de gură uscată sau xerostomia este un sentiment prin care organismul îți transmite că nu ai suficientă salivă în cavitatea bucală. Este un efect advers destul de des întâlnit în urma administrării medicamentației sau o reacție alergică la antidepresive. Pacienții care raportează că limba este uscată, au gura uscată, iar acest efect produce dificultăți și în mestecarea și înghițirea alimentelor, apar buzele crăpate și chiar și infecțiile de la nivelul gurii. Dacă suspectezi că ai gura uscată din cauza medicamentației poți vorbi cu medicul care te supraveghează să găsiți alternative. De asemenea, poți încerca să bei mai multă apă sau să consumi bomboane fără zahăr pentru a stimula producția de salivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”