6 semne că nu ești deloc bun(ă) la pat, potrivit experților

Iată de ce TU nu ești deloc bun la pat, pentru că sunt șase semne care te pot da de gol. Citește-le cu atenție, iar dacă le sesizezi și te simți stânjenit de acest aspect, nu roși.
  • Publicat:
6 semne că nu ești deloc bun(ă) la pat, potrivit experților
6 semne că nu ești deloc bun(ă) la pat, potrivit experților

Hai să vorbim despre sex și de ce nu ești bun la asta. Pentru început, menționez că articolul se adresează atât femeilor, cât și bărbaților, iar ca să fie mai simplu, adresarea va fi la persoana a doua. Așadar, iată de ce TU nu ești deloc bun la pat, pentru că sunt șase semne care te pot da de gol. Citește-le cu atenție, iar dacă le sesizezi și te simți stânjenit de acest aspect, nu roși, căci îți zic și ce ai de făcut în acest sens, astfel încât performanțele tale sexuale să crească și să nu-ți strici relația.

6 semne că nu ești deloc bun la pat

Lipsa de încredere

Când nu ai încredere în corpul tău, nu te simți liber să fii deschis sau spontan ești mai puțin receptiv. Atunci când nu ai încredere în tine și în corpul tău tinzi să insiști să faci sex pe întuneric sau sub cearșafuri. Poate ajuta să te concentrezi pe ceea ce îți place și pe ce simți bine. Îți recomand să asculți muzică sau să aprinzi lumânări pentru a seta atmosfera, iar Men’s Journal recomandă 11 tehnici pentru a-ți crește stima de sine, cum ar fi pregătirea pentru obstacolele potențiale și vizualizarea succesului în sex.

Ești ușor distras

Sexul bun înseamnă… să fii conectat: să te pierzi în plăcerea acesteia, să nu te gândești nici măcar la următorul gest, ca și cum ați dansa împreună. Self sugerează practicarea mindfulness-ului, adică antrenarea creierului să se concentreze pe prezent, în fiecare zi, și aducerea acestei mentalități și în dormitor.

Îți este rușine să discuți despre sex cu partenerul tău

Vanessa Marin, autoarea cărții din 2023 „Sex Talks: Cele cinci conversații care îți vor transforma viața amoroasă”, recomandă să inițiezi discuția cu un compliment. Ar putea fi ceva foarte timid, precum „Arăți bine astăzi” sau „Ochii tăi sunt foarte frumoși”. Poți oferi și un fel de compliment despre legătura pe care o simți. Autoarea a menționat și că dificultățile sexuale provin adesea dintr-o comunicare slabă.

Este important să discuți cu partenerul tău despre dorințele lor și să continui să întrebi, deoarece acele preferințe pot evolua în timp și pot apărea schimbări.

Nu-ți schimbi rutina

Un studiu portughez publicat anul trecut în Journal of Sexual Medicine arată că bărbații tind să raporteze un nivel mai mare de plictiseală sexuală în relațiile pe termen lung în comparație cu femeile. Well+Good are cinci sfaturi pentru a intra într-un nou ritm, care includ programarea sexului și adăugarea fanteziei în ecuație.

Partenerul tău pur și simplu nu este interesat

Aprobarea înseamnă că ambii parteneri își doresc sex în mod egal. Dar există multe motive pentru care nivelul de dorință poate varia. Dacă preferi sexul dimineața și partenerul tău îl preferă noaptea, trebuie să discutați despre acest lucru și să găsiți ceva care funcționează pentru amândoi.

Ești rușinat dacă nu „performezi”

Anxietatea privind performanța sexuală afectează între 9% și 25% dintre bărbați (contribuind la ejacularea prematură) și între 6% și 16% dintre femei (inhibând dorința sexuală), a descoperit un studiu din 2019. Concentrează-te pe propriile senzații fizice, în loc să te concentrezi doar pe plăcerea partenerului.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: