Cât de des trebuie să faci sex în cuplu să ai o relație fericită?

Află cât de des trebuie să faci sex în cuplu să ai o relație fericită. Frecvența se poate schimba după o anumită vârstă.
  • Publicat:
Cât de des trebuie să faci sex în cuplu să ai o relație fericită?
Foto: envato

Sexul este una dintr modalitățile prin care cuplurile au parte de intimitate, atât fizică, cât și emoțională. De asemenea, putem enumera și beneficiile cu care vine la pachet, inclusiv îmbunătățirea somnului, ameliorarea durerilor de cap și îmbunătățirea dispoziției. Dar cât de des trebuie să faci sex în cuplu să ai o relație fericită?

Frecvența sexului în relație

Un studiu arată că majoritatea cuplurilor au parte de contact intim cel puțin o dată pe săptămână. În urma unui alt studiu, cercetătorii au descoperit că partenerii care fac sex săptămânal sunt mai fericiți.

Experții susțin că o dată pe săptămână este rezonabil, pentru că în felul acesta menții intimitatea, îți oferă sentimentul că ai o viață sexuală activă și te face să vezi sexul ca pe ceva special, nu ca pe o rutină.

„O dată pe săptămână” nu se aplică în toate cuplurile

Frecvența sexului în cuplu diferă și în funcție de așteptările partenerilor. Astfel, ideal ar fi ca partenerii să comunice și să găsească cea mai bună formulă pentru ei. Obiectivul este ca ambii parteneri să fie satisfăcuți.

Frecvența se poate schimba, concentrează-te pe calitate

Deși majoritatea participanților la studiu au spus ca fac sex o dată pe săptămână, află că acest aspect nu este bătut în cuie. Odată cu înaintarea în vârstă, frecvența cu care faci sex se schimbă, iar factori precum stresul și programul încărcat trebuie și ei luați în calcul. Din acest motiv, cercetătorii sfătuiesc cuplurile să se concentreze pe calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Când sunt femeile mai excitate?
Când sunt femeile mai excitate?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân