Exercițiul care combate ejacularea prematură

Una dintre problemele cu care se confruntă bărbații este ejacularea prematură, iar cauzele din spatele acestei probleme sunt multiple.
  • Publicat:

Una dintre problemele cu care se confruntă bărbații este ejacularea prematură, iar cauzele din spatele acestei probleme sunt multiple. Putem reaminti depresia, grijile, stresul, abuzul de substanțe, abuzul sexual sau pur și simplu stima de sine redusă.

Află că există un exercițiu care poate combate ejacularea prematură și care te poate ajuta să reziști mai mult în dormitor. Este vorba de o poziție de yoga pe care o poți adopta ca actul sexual să fie unul de lungă durată. Practicarea poziției „câinele cu fața-n jos” poate tripla timpul pe care-l petreci în dormitor alături de parteneră.

În primul rând, dacă exersezi această poziție, poți îmbunătăți funcțiile sistemului reproducător, te reglezi hormonal și reduci factorii de risc asociați ejaculării premature.

Despre ejacularea prematură

Ejacularea precoce, numită şi ejaculare prematură, este o problemă cu care se confruntă unul din trei bărbaţi la un moment dat în viaţă, indiferent de vârstă. De cele mai multe ori, cauzele sunt de natură psihologică, dar sunt şi situaţii când anumite probleme de sănătate pot sta la baza acestei afecţiuni. Ejacularea precoce înseamnă, aşa cum îi spune şi numele, că apare mai devreme decât ar fi normal, de cele mai multe ori la doar un minut de la penetrare, dar uneori chiar înainte de actul sexual propriu-zis, în timpul preludiului.

Bărbaţii care nu reuşesc să ducă la bun sfârşit un act sexual din cauza ejaculării precoce se simt adesea frustraţi, ruşinaţi sau pot avea chiar episoade de depresie, având tendinţa de a evita relaţiile intime. De asemenea, această problemă poate duce la neînţelegeri în cuplu, dar şi la imposibilitatea obţinerii unei sarcini în cazul femeilor, deoarece sperma este eliberată mai repede decât ar trebui.

Dacă episoadele de ejaculare precoce sunt rare, nu sunt motive de îngrijorare. Dar dacă acestea devin regula şi nu excepţia, e mai bine să ceri sfatul unui medic specialist. Există tot felul de tratamente şi terapii care pot întârzia momentul ejaculării.

CITEȘTE MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE EJACULAREA PREMATURĂ AICI!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult