Scapa de stresul de la volan

Pentru o calatorie in siguranta, mai ales acum daca pleci in vacanta, lasa toata nelinistea deoparte si accelereaza fara stres!
  • Publicat:
Scapa de stresul de la volan
Scapa de stresul de la volan

Blocaje in trafic, soferi agresivi, pietoni care traverseaza oriunde numai pe trecerea de pietoni nu, ritm alert, nu e de mirare ca te panichezi cand esti la volan. Totusi, pentru o calatorie in siguranta, mai ales acum daca pleci in vacanta, lasa toata nelinistea deoparte si accelereaza fara stres!

Descopera cateva trucuri pentru a te bucura de drumul tau si pentru a-ti pastra echilibrul chiar si in situatiile dificile din trafic.

1. Ai incredere in tine!
Este probabil cel mai important lucru atunci cand te afli la volan. Siguranta de sine inlatura si stresul, dar si eventualele pericole pe care poti sa le intampini in drumul tau.
Ti-e teama ca nu ai sa fii in stare sa depasesti, sa pleci de pe loc la timp, sa parchezi sau sa faci un viraj? Gandeste-te ca totusi ai un carnet de conducere, care atesta ca esti capabila sa faci toate aceste manevre la volan!

In plus, gandeste-te ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca toate persoanele, chiar si prietenele tale care acum conduc foarte bine, au trecut la randul lor prin asta. Este doar un stadiu, pe care ai sa il depasesti si tu, cu multa incredere si rabdare.

2. Asculta melodiile care iti plac
Cu siguranta ai niste melodii de suflet, care iti ridica moralul si iti dau incredere in tine. Asa ca pune-le in masina – iti vor da senzatia ca ai situatia sub control, si totul cu multa buna dispozitie! La fel de bine poti opta pentru muzica relaxanta, cum ar fi cea clasica sau cea cu sunetele naturii. Da volumul mai tare, canta si fii stapana pe masina ta!

3. Inlatura factorii de stres
Daca partenerul tau este unul, ignora-l complet atunci cand iti face observatii. Atrage-i atentia ca tu esti la volan si nu el, asa ca este absolut normal ca tu sa iei deciziile si sa conduci in stilul tau. Daca vorbeste prea mult, da muzica mai tare si respira adanc, umflandu-ti abdomenul. Acest gest inlatura considerabil stresul.

La fel de bine, daca ceilalti participanti ai traficului sunt o sursa de stres, incearca pe cat posibil sa nu le dai prea multa importanta. Soseaua e a tuturor, asa ca trebuie sa te concentrezi in primul rand la tine si traseul tau, si nu la nevoile sau frustrarile celorlalti. In plus, nimeni nu sustine demersurile increzute ale „cocalarilor de trafic”.

4. Scapa de frica de ambuteiaje
Iti mai amintesti cum a fost prima oara cand ai fost prinsa intr-un blocaj? Te numeri printre persoanele care s-au panicat atat de tare incat ar fi dat orice sa poata sa se dea jos din masina si sa o ia la fuga? Ei bine, aminteste-ti senzatia de glorie de dupa, cand ai vazut ca ai scapat cu bine! Nu-i asa ca nu a fost chiar asa de greu?

Asadar, ia-ti inima in dinti si drum bun!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân