Gata cu SMS-urile la volan!

Soferii care trimit sms-uri in timp ce conduc sunt mai periculosi decat cei care se urca drogati la volan.
  • Publicat:
Gata cu SMS-urile la volan!
Gata cu SMS-urile la volan!

Soferii care trimit sms-uri in timp ce conduc sunt mai periculosi decat cei care se urca drogati la volan, ne avertizeaza un studiu britanic.

Timpul de reactie al unui conducator auto preocupat mai mult de telefonul mobil decat de ce se intampla in trafic scade cu 35 de procente.

Ca o comparatie, autorii studiului amintit au dat drept exemplu soferii care au prizat canabis (marijuana), in cazul carora timpul de reactie se incetineste cu 12 procente ca urmare a efectului halucinant.

De asemenea, abilitatea de a mentine distanta de siguranta fata de autovehiculul din fata are mai mult de suferit la cei care trimit mesaje decat in cazul celor care au consumat “iarba”.

Conform explicatiilor oamenilor de stiinta, luarea mainii de pe volan, citirea textului afisat pe ecranul telefonului mobil, gandirea unui text ca raspuns la cel primit si scrierea acestuia perturba serios atentia celui aflat la carma unei masini.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”