De ce simțim nevoia să verificăm telefonul partenerului de viață? Explică Eduard Andrei Vasile, consilier în dezvoltare personală

  • Publicat:
De ce simțim nevoia să verificăm telefonul partenerului de viață? Explică Eduard Andrei Vasile, consilier în dezvoltare personală

Gadgeturile și social-media au devenit definitorii într-o relație de cuplu.

Aproape orice relație, mai mult sau mai puțin funcțională, respiră, în ziua de azi, prin intermediul platformelor de socializare. Când ajută sau cât de mult strică ele, însă?

Aflăm răspunsul de la Eduard Andrei Vasile, consilier în dezvoltare personală cu o specializare în relații de cuplu și relații de familie, profukool pe Instagram.

CSID: Ce facem cu atâta tehnologie? O relație sănătoasă mai este posibilă?

Eduard Andrei Vasile: O relație sănătoasă și echilibrată este și posibilă, și probabilă. Doar că a devenit mult mai dificil de obținut această liniște între parteneri.

Pe cei mai mulți dintre oameni, astăzi, tehnologia îi apropie, le face cunoștință, îi face să se cunoască. Tot tehnologia, dacă este folosită în mod greșit, poate strica definitiv.

CSID:  Timpul petrecut pe platformele de socializare este răspunzător de relațiile eșuate?

Eduard Andrei Vasile: Este doar unul dintre numeroșii factori care dăunează relației. Nimic în exces nu face bine, indiferent de subiect.

Vorbeam acum ceva timp despre fitness, dacă face bine sau nu într-o relație. Ce să mai spunem despre Instagram, Facebook?

Cum te mai poți conecta cu partenerul dacă în cea mai mare parte a timpului ne conectăm pe Insta?

CSID:  Este mai ușor să înșeli având la îndemână toate resursele?

Eduard Andrei Vasile: Este mai ușor, nu neapărat și mai probabil.

Infidelitatea rămâne o alegere personală care s-a întâmplat mereu din ambele părți, și cu social-media, și fără.

Este facil să găsești o aventură de-o noapte, dar tot realitatea va decide finalul.

CSID:  De ce ne controlăm partenerii în telefon?

Eduard Andrei Vasile: Din aceleași motive pentru care acum vreme bună îi controlam în genți, mașină, portofel. Din lipsă de încredere în noi înșine sau/ și în partener.

Nu e nimic diferit, s-a mai adăugat doar încă un mediu în care putem face investigații, de cele mai multe ori departe de realitate.

CSID: Ce se poate face dacă s-a ajuns până la a verifica partenerul în telefon?

Eduard Andrei Vasile: Firește că de cele mai multe ori aflăm parole, intrăm noaptea în mesaje, verificăm e-mailuri.

Dacă s-a ajuns aici, în mod clar este o problemă. Ori cu subiectul, ori cu relația.

Sunt persoane care devin suspicioase fără motiv, dar există și situații în care a pune la îndoială fidelitatea partenerului este normal. Exact ca după un episod de infidelitate.

CSID: Ce putem face pentru a nu îndepărta un partener din cauza acestor motive?

Eduard Andrei Vasile: Este nevoie de o discuție edificatoare, să se găsească motivele de suspiciune, să se traseze anumite limite, dacă nu s-a întâmplat deja asta.

Nimănui nu i-ar plăcea să fie neglijat din cauza timpului petrecut pe telefon.

Observ tot mai multe cupluri care își vorbesc în timp ce derulează postări pe aplicații. Sau se joacă.

Normal că ne simțim nerespectați și înlocuiți de o iluzie, ceea ce este adevărat, din păcate. Să fim mai conectați la ce se întâmplă lângă noi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân