Poate fitness-ul să strice armonia în cuplu? Când „ori eu, ori sala” dăunează relației

Poate fitness-ul să strice armonia în cuplu? Când „ori eu, ori sala” dăunează relației
Sursa foto: Shutterstock @FXQuadro

Probabil vă amintiți de o „minte sănătoasă într-un trup sănătos”. Nici că putea fi spus mai bine. Avem nevoie de activitate fizică în viețile noastre, iar sedentarismul concurează pentru a dobândi podiumul surselor problemelor de sănătate fizică și psihică. Da, sportul te ajută deseori psihic, poate mai mult decât fizic. Depinde de fiecare în ce moment al vieții se află.

Mersul la sală sau sportul de performanță nu ne sunt străine. Cunoaștem sau avem în jurul nostru împătimiți ai „fiarelor” pentru care sala este „totul sau nimic”. Pe lângă beneficiile pe care sportul le aduce trupurilor noastre, acesta poate deveni o activitate de cuplu. Cu cât mai diverse hobby-urile, cu atât mai bine. Avem nevoie de diversitate!

Fitness-ul ca hobby

„Merge zilnic la sală și se uită mereu în oglindă! Ce fac?” – este o întrebare pe care am primit-o la o oră de consiliere.

Tu ai vreun hobby? Îți place pianul, îți place să scrii, să gătești? Ce poți face în astfel de situații este să oferi ceea ce îți dorești să primești la rândul tău: susținere și încurajare.

Suntem diferiți, judecăm diferit și avem plăceri diferite. Acesta este un lucru minunat. Plus că, statistic vorbind, cei mai musculoși dintre musculoși nu vor merge la sală să întrețină conversații cu alte fete, în cazul în care erai îngrijorată sau te cuprindea, uneori, sentimentul geloziei. Cei mai mulți bărbați fac asta pentru ei și pentru a-și consolida masculinitatea.

Nu vorbim despre fitness și altele. Avem abilitatea fantastică de a pune această activitate într-o umbră sinistră, fără să realizăm că este pe picior de egalitate cu orice altă activitate care îi face plăcere unui om.

„Ori eu, ori sala!”

Te-ai gândit vreodată că simplul mers la sală ar putea strica o relație? Ei bine, există și astfel de situații. Sunt triste și îmi doresc să vă regăsiți cât mai puțini în ceea ce voi relata.

Sunt cazuri în care partenerul se va dedica 101% acestui hobby și va neglija relația. Nu sună și nu se simte bine. Indiferent de motiv, a neglija relația înseamnă a participa la destrămarea ei.

Cu toții ne dedicăm unei cauze, unui job, unui hobby. Dar păstrarea echilibrului și prioritizarea partenerului sunt esențiale.

Nu da niciodată ultimatumuri și nu constrânge pe nimeni să aleagă între o pasiune și relația voastră. Simplul fapt că s-ar ajunge acolo ar trebui să ridice niște semne de întrebare.

Cinele romantice și filmele văzute împreună s-au transformat în cântărirea macronutrienților și a pozelor în oglindă? Comunică cu partenerul tău și spune-i că ți-ai dori să te bucuri de aceeași atenție ca fitness-ul.

O problemă care nu este discutată nu dispare, ci este exact ca un bulgăre de zăpadă care nu se mai oprește și devine din ce în ce mai mare.

Pe scurt, nimic și orice poate strica o relație. Ce să înțelegi de aici? Aveți nevoie de echilibru în vorbe, gesturi, activități. Aveți nevoie de comunicare autentică. Nu spui ca să te auzi vorbind, ci te asiguri că mesajul ajunge acolo unde trebuie. Suntem diferiți și asta ne face și minunați!

  • Autor: Eduard Andrei Vasile
  • Consilier în dezvoltare personală, specialist în relații de cuplu și familie, profesor
  • Instagram @profukool
Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân