Partenerul nu mai este ca la început? Iată de ce!

Partenerul nu mai este ca la început? Iată de ce!
Sursa foto: Profimediaimages.ro

Spre surprinderea ta, partenerul este, în mare parte, la fel ca atunci când l-ai cunoscut. Schimbarea, în adevăratul sens al cuvântului, durează. Schimbarea în bine – cea autentică – are nevoie de timp.

De ce la început era altfel?

Pentru că suntem cu toții altfel la început. Când pornim la drum de relație, facem tot ce putem și dăm ce avem mai bun pentru a lăsa o impresie minunată.

Purtăm cele mai frumoase haine, ne comportăm cu măsură. După scurt timp, dacă această dorință de a părea perfecți era una forțată, ies la iveală trăsăturile care ne definesc.

Se purta altfel cu mine, s-a schimbat!

În 99% dintre situații, noi vedeam altfel partenerul. Nu știam prea multe despre el, credeam că este perfecțiunea întruchipată (ceea ce nici nu există), ne vedeam îmbătrânind lângă el.

Apoi am văzut că sunt cam aceleași haine, le mai spală, își mai pierde din răbdare.

Noi proiectăm dorințele și când cineva intră în viețile noastre, îndeplinește multe dintre cerințe, avem senzația că totul este la superlativ.

Refuzăm, efectiv, să fim atenți la defecte.

Toți sunt la fel!

Nu, nu toți sunt la fel. Nu este demn și nici temeinic să pui o etichetă asupra tuturor oamenilor pe baza experiențelor tale mai puțin fericite.

Fiecare își are neajunsurile, dar povara etichetei o vei pune pe relația actuală, pe tine și pe tot ce vei trăi de acum încolo.

M-a dezamăgit!

Nu ești întotdeauna miezul și nu este vorba mereu despre tine. Te-ai gândit vreodată că poate dezamăgirea este reciprocă?

Te-ai gândit la neajunsurile tale? Te-ai gândit că poate nici tu nu ești persoana potrivită pentru partenerul tău?

Te-ai întrebat ce „dezamăgiri” ai adus și tu celuilalt? Greu de crezut…

Aveam alte așteptări!

Cu toții avem așteptări și, așa cum am mai spus, este perfect normal. Trebuie doar să verificăm dacă aceste așteptări sunt realiste și conforme cu realitatea în care trăim.

Pe vremuri, femeile își doreau un bărbat frumos, deștept, cu vilă cu piscină și decapotabilă. Nici ele și nici mama, spre exemplu, nu și-au construit viața cu un astfel de om.

Nu încerca să schimbi!

A schimba pe cineva nu există. Exprimarea în sine este un abuz. Schimbarea pleacă de la persoana în cauză doar dacă își dorește și știe că are aspecte de îmbunătățit.

Totul e aproape ca la început, doar că ai refuzat tu să vezi părțile goale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”