De ce dispare sexul dintr-o căsnicie? 5 motive evidente

  • Publicat:
De ce dispare sexul dintr-o căsnicie? 5 motive evidente
Sursa foto: shutterstock

Cuplurile din ziua de azi întâmpină fel și fel de suișuri și de coborâșuri într-o relație de lungă durată și adesea responsabilitățile zilnice fac să dispară acea scânteie de la început. Și fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie.  

De ce dispare atracția fizică dintre parteneri?

Sexul per ansamblu înseamnă comunicare, intimitate, timp de calitate petrecut împreună. Sexul înseamnă contopire a trupurilor, sexul face o căsnicie vie și solidă. Ce se întâmplă, însă, atunci când acesta lipsește desăvârșit din relație?

Citește și: Cât de important este sexul în relație?

Intervin stresul și oboseala

Lipsa somnului poate scădea considerabil pofta de sex. Stresul, în egală măsură. Încearcă să elimini factorii de stres, să faci băi calde și relaxante și să îți ajuți corpul și mintea să se eliberez total. Dacă îți recapeți energia, și viața ta intimă va avea de câștigat!

Nu petreci suficient timp de calitate cu partenerul

Între școala copiilor, sarcinile de la birou și stresul cotidian, prioritățile unui cuplu pot sfârși la baza listei. Intimitate înseamnă conexiune. Conexiune înseamnă relație sănătoasă. Nu neglija viața intimă. La fel cum rezervați timp pentru a vă vizita părinții în weekend sau a vă duce copiii la locul de joacă, așa vă puteți ocupa și de voi. Luați-vă două zile departe de tot, de toate! Preocupați-va de sănătatea cuplului vostru!

Citește și: Nu lăsați sexul să devină o corvoadă: 7 moduri de a păstra lucrurile picante

Conflictele în cuplu predomină și înlătură dorința de a face sex

Dacă ea începe să țipe, el se retrage la tv sau la jocurile sale pe calculator. Și chiar dacă el nu vrea să răspundă cu răutate, să fii sigură că libidoul său nu va mai fi pe culmi atunci când te va vedea. Pentru că dorința sa va fi înlocuită de anxietate în acel moment. Și anxietatea anulează orice dorința sexuală. 

Niciunul dintre voi nu mai ia inițiativa

Dacă v-ați plictisit și nici tu, nici partenerul nu mai luați frâiele-n mâini atunci când vine vorba de intimitate, ei bine, relația se va stinge. Fără intimitate, nicio căsnicie, cât ar fi ea de sudată, nu va rezista. Trebuie să fii naiv sau absurd să crezi că respectul, prietenia, buna înțelegere vor ține o căsnicie vie pe termen lung.

Citește și: Nu faci sex de mult timp? Îți negi energia sexuală? Iată ce efecte poate avea asta asupra femeilor

Depresia, sub orice formă

Depresia poate face ravagii la orice nivel al vieții, indeseobi în plan intim. Medicamentele care combat depresia sunt cunoscute pentru efectele lor secundare, și anume anularea libidoului. Apoi pilulele contraceptive. Ele stau la baza eliberării sexuale a femeilor, dar tot ele pot să dea peste cap serios cheful de a face dragoste.

Dacă lipsa iubirii nu este cauza lipsei de intimitate din căsnicia voastră, atunci vorbiți deschis despre asta. Reinventați-vă viață intimă! Totul depinde de voi!

Surse: Marriage, Health, Choosing Theraphy, Men’s Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân