Cât de important este sexul în relație?

Iată cât de important este sexul într-o relație, fie că vorbim de o relație nouă, fie că vorbim de o relație pe termen lung.
  • Publicat:
Cât de important este sexul în relație?
Foto: envato

Întreabă 10 cupluri despre cât de important este sexul într-o relație și vei primi 10 răspunsuri diferite. Incompatibilitatea sexuală, lipsa orgasmelor și alți factori pot afecta viața sexuală a cuplului, dar și relația în sine. Dacă nu discuți aceste lucruri cu partenerul, diferențele de libidou vor fi tot mai pronunțate, iar problemele în relație nu vor ezita să apară.

Orice relație are la bază comunicarea, fie că vorbim de relația de cuplu sau pur și simplu o relație sexuală dintre două persoane. Lipsa acestei comunicări poate afecta apetitul sexual și conexiunea dintre cei doi parteneri. Dacă sexul este important pentru tine și partenerul tău, atunci este important și pentru relație. Cercetările arată că sexul poate intensifica conexiunea dintre parteneri și intimitatea. Potrivit unui studiu din 2018 publicat în Journal of Social and Personal Relationship, cu cât ai parte de mai mult sex, cu atât ai parte de mai multă intimitate și conexiune cu partenerul. Dar pentru a putea fi mulțumită de viața sexuală trebuie ca atât tu, cât și partnerul să fiți onești unul cu celălalt, mai ales în privința lucrurilor care vă plac și pe care vi le doriți.

Cât de important este sexul într-o relație pe termen lung?

Sexul în relațiile pe termen lung este foarte important. Atât ție, cât și partenerului vă oferă posibilitatea de a fi intimi, vulnerabili și să vă conectați unul cu celălalt. Este inevitabil și perfect normal ca după o perioadă viața sexuală să sufere un declin, iar asta pentru că stresul, burnout-ul și programul încărcat pot fi vinovate de acest aspect. De asemenea, odată cu trecerea timpului dinamica sexului nu va mai fi ca la început. Când sunteți la începutul relației nu vă puteți lua mâinile unul de pe celălalt, dar odată ce începeți să locuiți împreună probabil ajungeți să faceți sex o dată sau de două ori pe săptămână. Din nou, un lucru perfect normal, pentru că se construiește acel confort cu persoana de lângă tine.

Cât de important este sexul într-o relație nouă?

Când începi o relație nouă, tu și partenerul sunteți învăluiți de un cocktail de hormoni, iar asta vă face să vă fie destul de greu să stați departe unul de celălalt și mai ales să vă atingeți. În tot acest timp, cea mai mare provocare este aceea de a descoperi dacă sunteți sau nu compatibili din punct de vedere sexual. Lipsa acestei compatibilități sexuale poate afecta relația, chiar dacă sunteți compatibili din multe alte puncte de vedere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân