Lucrurile mici care pot crea resentimente în relația de cuplu

  • Publicat:
  • Actualizat:
Lucrurile mici care pot crea resentimente în relația de cuplu
Sursa foto: shutterstock

Un fapt care realmente poate schimba felul în care simți pentru partener sunt resentimentele. Iar acestea nu apar imediat într-o relație, însă, în timp, o pot distruge. 

Care sunt lucrurile care pot crea resentimente în cuplu?

Dacă și tu vrei să eviți conflictele în relația ta, dar și drumul până la ele, iată care sunt lucrurile mărunte, dar cu însemnătate, care pot crea resentimente și-n cel mai solid cuplu.

Neasumarea greșelilor

Partenerii nu sunt perfecți, și nici relația. Greșelile vor fi inevitabile de ambele părți. Contează doar cum veți gestiona voi totul în intimitatea cuplului. E foarte important să vă asumați vina atunci când greșiți, să vă cereți iertare unul altuia, să fiți în armonie.

Citește și: De ce apar certurile în cuplu și ce putem face pentru a le depăși?

Comentariile sarcastice sau glumele pe seama partenerului de viață

Umorul este atât de necesar într-o relație, dar să nu se confunde cu sarcasmul sau cu exagerarea. Asta ar putea crea resentimente serioase în timp. O glumă nevinovată, desigur, poate trece neobservată, însă comentariile cu conotație negativă, făcute des și mai ales în fața altor persoane, nu vor fi uitate așa ușor.

Competiția în relație

Dacă vă certați până când unul trebuie să cedeze, atunci apariția resentimentelor nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Într-un cuplu, este vital să lăsați de la voi, să faceți compromisuri. Compromisuri sănătoase. Nu puteți avea dreptate întotdeauna. Și în detrimentul dreptății, alegeți armonia! De fiecare dată. Ea este cheia succesului într-o relație fericită și longevivă.

Citește și: Conflictele în cuplu: ce le generează

Discuții cu persoane din afara cuplului despre problemele din relație

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face și care de regulă, vin din partea femeilor, este aceea că tind să împărtășească mai mult decât ar trebui din culisele cuplului. A împărtăși cu prietenele cele mai intime și mai personale probleme nu e deloc un lucru bun. Comunicarea stă la baza fiecărei relații sănătoase, însă comunicarea cu partenerul tău. Nu cu prietenii, nu cu părinții. Dacă nu poți discuta deschis și asumat cu partenerul, ei bine, în timp, resentimentele vor interveni între voi.

Citește și: Pot prietenii să ne strice relația de cuplu?

Surse: Psych Central, Choosing Therapy, Life is Intelligence

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân