Schimbările care pot însemna că partenerul se pregătește să pună punct relației voastre

  • Publicat:
Schimbările care pot însemna că partenerul se pregătește să pună punct relației voastre
Sursa foto: shutterstock

Despărțirile sunt dificile în orice moment, cu atât mai mult atunci când vin total neașteptat. Iată semnele care-ți arată că partenerul e pe cale să îți spună adio!

Cum îți dai seama dacă partenerul tău vrea să se despartă de tine

Nu se mai ceartă cu tine

Discuțiile pot reprezenta un mod sănătos de a rezolva un conflict, o dispută în cuplu. Dacă partenerul tău nu mai dă curs discuțiilor, acest lucru poate însemna că s-a săturat și că începe să renunțe. 

Citește și: 4 motive pentru care ți-e frică de despărțire și rămâi în relația greșită

Evită să mai petreacă timp cu tine

Muncește mult? Mereu intervine ceva astfel încât să nu vă puteți vedea? Dacă persoana iubită este tot mai ocupată în ultima vreme sau încetează să te mai vadă, acesta este un semnal real: vrea să pună punct relației.

Are un comportament defensiv

Dacă a încetat demult să comunice și a devenit devensiv din orice, este o problemă. Pune o discuție serioasă pe masă. Dacă el continuă să spună că nimic nu s-a schimbat, că totul este în regulă, caută scuze, dar tu îi simți în continuare comportamentul distant, ia lucrurile ca atare. Și depărtează-te la rândul tău.

Citește și: Cum să treci cu bine peste o despărţire

Se supără din lucruri mărunte

Dacă în relația voastră cearta și-a făcut loc și nu pe contexte reale, ci pe lucruri total nesemnificative, ceva nu este în regulă. Oamenii cu adevărat îndrăgostiți rareori acordă atenție detaliilor mici. Dar, dacă el este pe punctul de a-și face ieșirea din relație, se va lega de lucrurile mici. Atenție la aceste detalii!

Anulează tot mai des planurile pe care le aveți împreună

Dacă începe să prioritizeze alte activități în detrimentul planurilor pe care vi le-ați făcut împreună, s-ar prea putea ca relația voastră să se apropie de final. În mod clar ar trebui să deschizi o discuție și să ceri niște explicații. Dacă el nu va fi interesat de ceea ce vei avea de zis, acest lucru poate indica un singur lucru: se gândește să încheie relația.

Citește și: De ce se ajunge la despărțire: 5 motive pentru care relația de cuplu nu mai funcționează

Nu mai vorbește despre viitor în doi

Un ultim semn care poate indică faptul că partenerul tău nu vrea să mai continue relația este acela că nu își mai face planuri cu tine. Nu mai vorbește la plural. Indiferent că vine vorba de concediile în doi, de pregătirea sărbătorilor, de aniversări sau de alte planuri comune. Dacă abordezi acest subiect și observi în comportamentul său că devine reticent, ei bine, acesta poate fi un mare semnal de alarmă. 

Surse: Insider, Self, Relationships, Psych Central, Mind Body Green

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân