Nu faci sex de mult timp? Îți negi energia sexuală? Iată ce efecte poate avea asta asupra femeilor

Energia sexuală și o viață sexuală împlinită duc la echilibrul hormonal și sentimental.
  • Publicat:
Nu faci sex de mult timp? Îți negi energia sexuală? Iată ce efecte poate avea asta asupra femeilor
Ce efecte negative apar la femeile care își reprimă energia sexuală? Foto: Shutterstock

Diverse evenimente neplăcute din viața unei femei (despărțiri, preconcepții venite din educația sau din motive religioase, violuri, decesul partenerului, nașterea unui copil, pierderea unei sarcini, pierderea unui job, abuzuri psihologice, abuzuri fizice, kilograme în plus, kilograme în minus, depresia, o imagine distorsionată asupra propriului corp etc) pot duce la limitarea până la anihilarea vieții sexuale. Ce efecte pot apărea dacă activitatea sexuală lipsește cu desăvârșire pe o perioadă îndelungată la femei?

Chiar dacă multe femei care și-au anulat viața sexuală de mulți ani nu recunosc sau poate chiar nu observă ceva din viața lor lipsește. Sau poate este înlocuit prin multă muncă sau sport în exces, cumpărături implusive, tulburări de apetit alimentar. Iată ce spun specialiștii în sănătate mentală despre lipsa vieții sexuale la femei pe termen lung.  ”O femeie secătuită de energia vitală, sexuală, se afundă în confuzie, haos mental (și nu numai), letargie, lipsă de încredere în sine, mentalitate de victimă” explică psihologul și psihoterapeutul Valeria Vîrlan.

Blocarea energiei sexuale aduce cu sine blocaje și la alte niveluri ale vieții

O femeie care își reprimă energia sexuală va dezvolta diverse blocaje. ”Stagnează, sau evoluează cu mare dificultate, nu se poate aduna și așeza pe calea ei. Nu poate crea abundența, armonie, frumosul în viața ei” a mai completat psihologul.

Uneori educația ne face să blocăm energia sexuală

Femeile care neagă energia lor sexuală – adică acea valență fundamentală a energiei lor feminine – ca si rezultat al dogmelor/educației si programelor mentale biasate moștenite, neagă și reprimă de fapt, în mod inconștient, propria lor natură, forța interioară creativă, sursa de abundență și prosperitate infinită.

Nici relațiile sexuale la întâmplare ce nu o onorează partenerii nu aduc echilibru emoțional

”Pe de altă parte, cel puțin la fel de nociv este atunci când o femeie trăiește relații erotice întâmplătoare, pasagere, ce nu o onorează în integralitatea ei, o epuizează energetic și o secătuiesc de energie vitală. Relații în care nu trăiește orgasmic în inimă fuziunea erotică cu partenerul ei și nu co-creeaza cu el un spațiu sacru, viu și hrănitor, onorat deopotrivă de ambii parteneri și care, la rândul său, să îi onoreze și înnobileze pe amândoi” a mai completat Valeria Vîrlan.

Valeria Vîrlan, foto Ioanid Apostol
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut, foto Ioanid Apostol
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân