Unde sunt bărbații de altădată?

  • Publicat:
Unde sunt bărbații de altădată?
Sursa foto: shutterstock

Bărbații din ziua de azi vor să fie curtați, au pretenții, mai mai că bat isteric din picior, în loc să ia inițiativă. Ei bine, potrivit specialiștilor, feminismul este cel care a creat în prezent un mediu dificil pentru bărbați de a mai fi… bărbați.

Se spune că emanciparea femeilor a dus în timp la o inversare de roluri. Că feminismul este vinovat pentru demasculinizarea bărbaților de azi. Să fie doar cauza curentului feminist? Sau bărbații au îmbrățișat, și ei, din comoditate, această postură?

Transformarea treptată și comodă a bărbatului

Generalizând, dacă e să vorbim despre reguli de politețe, rareori mai vezi într-un autobuz un bărbat care să îi ofere locul unei femei. Sau ca un bărbat să salute primul. Sau să lase o femeie să treacă înaintea lui, să îi deschidă ușa și etc…

Tocmai acest comportament al bărbaților este cauza pentru care femeile de azi și-au pierdut feminitatea și au început să își însușească roluri pe care bărbații obișnuiau să le aibă odinioară.

Și dacă s-au masculinizat, au făcut-o pentru că societatea le-a „impus”, societatea este cea care le-a obligat la adaptare.

S-a schimbat protocolul dintre bărbați și femei?

Femeile nu visează nicidecum să preia poverile bărbaților. Multe sunt nemulțumite din cauza absenței politeții și consecvenței de pe vremuri, a curtoaziei și a sprijinului.

Dar, cum arătau bărbații de odinioară?

Ei bine, bărbații de odinioară nu vorbeau mult, ci spuneau lucruri esențiale. Priveau, apreciau și păstrau impresiile pentru sine. Erau culți, civilizați, știau să aprecieze un vin vechi și o opera de Richard Wagner și nu își rodeau unghiile niciodată! 🙂

Din păcate, în cazul bărbaților de azi, acest proces de efeminare rapidă, și nu doar psihică, dar și fizică, de transformare treptată și comodă, reprezintă o involuție a societății.

Desigur, nu cere nimeni ca bărbații de azi să fie precum niște spartani, dar societatea umană are nevoie de forța, valorile și principiile bărbaților care au construit societatea până acum. Nu de indivizi care se vaită în permanență de neajunsurile societății, de femei, de vremurile în care trăim and so on…

Citește și: Feminismul dăunează sănătății

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân