Scrisoarea unui milionar pentru mileniali: ”Nu mai mâncaţi toast de avocado dacă vreţi să vă cumpăraţi casă”

Un milionar australian susţine că şi-ar dori să nu mai vadă tinerii cum plătesc sume uriaşe de bani pe un toast cu avocado.
  • Publicat:
Scrisoarea unui milionar pentru mileniali: ”Nu mai mâncaţi toast de avocado dacă vreţi să vă cumpăraţi casă”
FOTO: shutterstock / Scrisoarea unui milionar pentru mileniali: ”Nu mai mâncaţi toast de avocado dacă vreţi să vă cumpăraţi casă”

Deşi este un super aliment, delicios şi ideal pentru micul dejun, avocado este şi destul de costisitor. Cu toate astea este unul dintre produsele cel mai des consumate de tineri, motiv pentru care milionarul şi mogulul australian Tim Gurner susţine că generaţiile tinere nu îşi pot permite o casă.

”Când am încercat să-mi cumpăr prima mea casă, nu dădeam banii pe toast de avocado la 19$ şi patru cafele de câte 4$ într-o singură zi”, spunea autralianul într-un interviu în timpul emisiunii 60 Minutes.

Doar 32% dintre persoanele care deţin prima casă au fost cumpărători în anul 2016, cel mai mic procent din 1987 încoace, arată un studiu publicat de NerdWallet. Un studiu recent realizat de HSBC arată că doar 35% dintre milenialii americani deţin o casă şi doar 28% dintre cei din Australia. De cele mai multe ori, preţurile caselor şi apartamentelor reprezintă un impediment în ceea ce priveşte decizia milenialilor de a-şi achiziţiona o casă.

”Nu mai mâncaţi avocado dacă vreţi să vă cumpăraţi casă”

”Tinerii din ziua de azi vor să mănânce în oraş zi de zi, să călătorească prin Europa în fiecare an. Persoanele care deţin o casă au muncit foarte mult pentru ea, au economisit fiecare dolar şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă să investească într-o proprietate”, a mai spus milionarul.

Preţul unui avocado diferă de la o ţară la alta, iar mâncărurile care conţin acest superaliment domină meniurile din întreaga lume, iar asta pentru că şi-a câştigat popularitatea pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate.

”Am văzut tineri care îşi comandă toast de avocado cu brânză feta şi totul costă 22$. Banii aceştia ar putea merge într-un cont de economii pentru o casă”, a spus australianul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân