Raluca Lazăr Mureșan, influencer – Pandemia i-a schimbat jobul și țara în care trăiește. Povestea ei despre munca și viața în emiratul Ras Al Khaimah

Reorientare profesională, reorganizare și chiar imigrare sunt soluțiile multor milioane de oameni de pe întreaga planetă în timpul pandemiei de coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Raluca Lazăr Mureșan, influencer - Pandemia i-a schimbat jobul și țara în care trăiește. Povestea ei despre munca și viața în emiratul Ras Al Khaimah
Raluca Lazăr Mureșan, foto arhivă personală

Pe Raluca o știți din mediul online, de la televizor sau poate chiar din excursii. Este unul dintre promotorii României pe plan turistic, dar la rândul ei a călătorit în multe țări și chiar a trăiat în SUA, Spania, Germania. De un an locuiește în Ras Al Khaimah, un emirat cu natură spectaculoasă. Am întrebat-o despre procesul de integrare, reorientarea profesională, limba arabă și bucuriile vieții departe de pământurile natale.

 

CSÎD: Cu ce te ocupi acum, după o carieră de 10 ani în industria turismului?

Raluca Lazăr Mureșan: Acum sunt marketing&PR officer la un departament de stat, ce aparține de Public Services (adică Ministerul Lucrărilor Publice), din Guvernul emiratului Ras Al Khaimah. Am două mari proiecte de coordonat: comunicarea de la Landscaping Agency și RAK Animal Welfare Centre, cel mai mare centru pentru protecția și bunăstarea animalelor, singurul licențiat de un guvern din EAU.

Nici Raluca nu se gândea că va trăi pe pielea ei o pandemie

CSÎD: Ce știai despre pandemii înainte să trăiești pe pielea ta?

Raluca Lazăr Mureșan: Înainte să trăiesc pe pielea mea o pandemie, în mintea era doar un concept de cultura generală, ceva ce fie are legătura cu secolul trecut sau ceva ce se întâmpla undeva departe, în Asia. Nu am anticipat deloc că așa ceva ar putea avea loc și, mai ales, că mi se va întâmpla mie.

Pandemia i-a dat o altă formă vieții ei și Raluca i-a dat o altă formă pandemiei

CSÎD: Cum ți s-a schimbat viața în pandemie?

Raluca Lazăr Mureșan: Eu sunt una dintre persoanele afectate totalmente de pandemie, din punct de vedere profesional. La începutul pandemiei, am pierdut o carieră clădită în aproape 10 ani, un business de mai bine de 5 ani în turismul de incoming și confortul pe care îl aveam. Odată cu pandemia, a trebuit să ies din zona de confort, să găsesc soluții, să mă reinventez.

CSÎD: Ce ți-a adus bun pandemia?

Raluca Lazăr Mureșan: Sigur că am avut parte și de schimbări în bine. Relația la distanță cu logodnicul meu a devenit o căsnicie, am pus bazele unei familii. M-am mutat într-o altă țară și am descoperit că sunt mult mai puternică decât cred eu, adaptându-mă la noile condiții: limba, cultura, clima, viața de zi cu zi într-un ritm foarte lent.

raluca lazar muresan
Raluca și Petre, soțul ei, foto arhiva personală

Călătoriile au căpătat noi înțelesuri în pandemie și noi forme

CSÎD: Ce planuri de călătorie ai?

Raluca Lazăr Mureșan: Nu am absolut niciun plan, căci pandemia m-a învățat să nu mai fac planuri. Când se va ivi o ocazia și mă voi simți încrezătoare din nou să călătoresc, o voi face.

Raluca Lazăr Mureșan, foto arhiva personală
Raluca Lazăr Mureșan, foto arhiva personală

Este recomandat călătorilor să facă asigurări de călătorie și de sănătate

CSÎD: Unde și mai ales când e bine de călătorit? Ce sfaturi ai?

Raluca Lazăr Mureșan: E greu să dau sfaturi în această perioadă, căci acum variabilele sunt diferite în funcție de fiecare persoană. Însă eu îi sfătuiesc pe oameni să călătorească atât cât se simt ei în siguranță, confortabili cu noua realitate. Poate doar până la munte sau poate mai departe, într-o destinație exotică. Ceea ce recomand este asigurare de călătorie, asigurare de sănătate și să se informeze în legătura cu toate condițiile și restricțiile.

CSÎD: Câte limbi vorbești?

Raluca Lazăr Mureșan: Vorbesc destul de multe limbi străine (zâmbește) vorbesc la nivel foarte avansat engleza și spaniola, mă descurc bine în franceză și portugheză și am un nivel începător în germană și arabă.

Raluca Muresan
foto: arhiva personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”