Ai depresie? Iată 5 lucruri pe care să nu le faci! Pastila de Psiho

Dacă ai depresie, e nevoie să eviți numite lucruri.
  • Publicat:

Atunci când ești diagnosticat cu depresie sau ai doar anumite simptome din când în când, e important să încerci să eviți anumite comportamente. Colega noastră, Bianca Poptean, psiholog și psihoterapeut în formare, ne-a vorbit despre 5 lucruri pe care să nu le faci dacă te simți depresiv.

Nu-ți ignora problemele! Pentru că acestea nu se vor rezolva de la sine. A cere ajutor și a-ți rezolva problemele sunt singurele căi pentru a-ți ameliora simptomele de depresie. Așa că îndrăznește să îți conștientizezi problemele și să găsești o rezolvare pentru ele.

 

Nu bea alcool! Deși te poate face să te simți mai bine pe termen scurt, nu rezolvă nimic. Mai mult, poate cauza probleme de sănătate. Plus că alcoolul are efect depresiv și îți împiedică procesul de recuperare. Specialiștii în sănătate mintală spun cu toții că alcoolul poate dăuna persoanelor cu un fond depresiv și că poate adânci simptomele de depresie, mai ales în momentele de criză.

 

Încearcă să nu stai în pat toată ziua, chiar dacă nu ai chef de nimic altceva! Insomnia poate agrava mult depresia, iar respectarea unei rutine regulate de somn este cea mai bună modalitate de a evita acest lucru. Așadar, fă-ți un program de somn cât mai stabil, respectă-l și vei vedea că starea se va îmbunătăți.

 

Evită muzica tristă și știrile deprimante! Îți vor agrava starea! Atunci când ascultăm muzică tristă nu facem decât să rulăm gânduri negative care pot fi triggeri importanți pentru activarea stării depresive. Și privitul știrilor poate dăuna persoanelor depresive, tocmai pentru că știrile au subiecte ce ne pot agrava depresia.

 

Evită să te compari cu alții! Pentru că e posibil – mai ales dacă pici în plasa iluziei create de social media – să crezi că viața ta este mult mai puțin interesantă decât a altora. Noi suntem o generație ce am fost crescută prin comparație, având un sistem educațional ce a evaluat elevii prin comparație.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult