De ce tot mai multe femei de pe Instagram arată la fel?

  • Publicat:
De ce tot mai multe femei de pe Instagram arată la fel?
Sursa foto: shutterstock

Frumusețea este un deziderat pe care multe femei își doresc să îl atingă. Îndeosebi în societatea în care trăim, societate ce promovează ideea de perfecțiune pentru a reuși. Se spune că persoanele atractive „deschid uși”. Avansează mai rapid în carieră. Câștigă salarii mai mari. Dar ce se întâmplă cu identitatea personală, în acest caz? Astăzi vom vorbi de operațiile estetice influențate de filtrele de pe Instagram și nu numai! 

De ce toate femeile vor să arate precum filtrele de pe Instagram?

Se pare că totul pornește de un deficit de încredere. Femeile care tind să copieze alte femei nu își cunosc nici identitatea, nu au nici încredere în sine. Mai mult, nu se acceptă și nu se iubesc pentru ceea ce sunt, sunt de părere specialiștii.

Multe dintre tinerele din ziua de azi se tem de respingere. De respingerea societății, a partenerilor, a grupurilor de prieteni. Dacă nu se încadrează în anumite criterii de frumusețe.

Citește și: Presiunea de a arăta întotdeauna perfect: cum este resimțită aceasta de către femei, astăzi?

Într-o altă ordine de idei, ele consideră că pentru a fi acceptate, trebuie să urmeze un pattern bine definit, un standard al perfecțiunii, impus de revistele glossy, de reclamele cu mult photoshop sau de frumusețea iluzorie de pe Instagram.

De ce multe dintre ele nu se acceptă așa cum sunt?

Pentru că au răni emoționale interioare. Pentru că un o stimă scăzută de sine, un nivel de încredere precar. Pentru că au fost încă din copilărie devalorizate, comparate sau private de ceea ce numim azi plin emoțional.

Și da, poate că își vor face intervenții peste intervenții estetice, vor folosi întreg arsenalul de filtre pentru a arăta perfect, însă golul tot nu va fi umplut. De ce spunem asta? Căci realitatea din afară Instagramului va arăta complet diferit.

Citește și: Perfecțiunea falsă și ipocrită pe rețelele de socializare. Profukool: „Trăim în lumea filtrelor. Nu ne mai place de noi înșine”

Să ne imaginăm următorul scenariu: te trezești dimineața și te uiți pe Instagram. Vezi o mulțime de imagini perfecte ale unor femei perfecte cu vieți perfecte! Te speli pe față, te privești în oglindă și-n momentul acela brusc îți va părea că tu nu ești suficient de frumoasă, că nu ai o viață splendidă și că ești singura cu probleme.

Ce te împiedică să fii tu însăți? Să nu te mai compari? Să înțelegi că mediul virtual nu conturează, de fapt realitate? 

Poate că te va surprinde, dar majoritatea celor ce zâmbesc larg în pozele de pe Instagram au vieți imperfecte. Exact că și tine. Astăzi. Aici.

Că modelele de pe catwalk nu arată precum în revistele glossy.

Că filtrele și aplicațiile de editare nu fac decât să distorsioneze realitatea și indicat ar fi să nu le mai folosești ori să încerci să promovezi o imagine cât mai apropiată de realitate pe internet.

Multe femei nu realizează că nu vor fi niciodată cu adevărat fericite dacă vor încerca să fie altceva decât sunt de fapt. Poți fi cu adevărat împlinită atunci când îți hrănești sufletul și nevoile tale, nu ale altcuiva. Când ești relaxată, când ești naturală, când ești tu! Nu când încerci să pari ceea ce nu ești cu adevărat. Acela e doar un drum al pierderii de sine. Și poate avea consecințe grave pe termen lung, avertizează specialiștii.

Surse: HuffPost, ReddIt, Girls Ask Guys, Sage Journals

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân