Presiunea de a arăta întotdeauna perfect: cum este resimțită aceasta de către femei, astăzi?

  • Publicat:
Presiunea de a arăta întotdeauna perfect: cum este resimțită aceasta de către femei, astăzi?
Sursa foto: shutterstock

Corpul femeii a fost dintotdeauna pus parcă într-o oglindă murdară a societății. Acum, mai mult de oricând, tiparele de frumusețe sunt stricte, impuse de social media, iar consecințele pe care acestea le au asupra femeilor de pretutindeni pot fi dereglări și afecțiuni severe. Astăzi vom afla ce înseamnă mai exact presiunea aceasta de a arăta întotdeauna perfect, dar și cum o resimt femeile! 

Efectele presiunii de a arăta întotdeauna perfect

Standardele de frumusețe au fost promovate și impuse din ce în ce mai mult, iar femeia s-a văzut nevoită să încerce să le cuprindă pe toate pentru a nu fi stigmatizată. Astăzi, era social media nu face decât să aprofundeze această problemă.

Citește și: Psihologul Corina Cerchez: despre obsesia de a fi perfect

Iată însă care sunt printre cele mai importante efecte ale acestei presiuni absurde de a arăta întotdeauna bine:

Ești într-o continuă competiție cu celelalte femei

Fie că vorbim de prietena ta cea mai bună, de colega de birou sau de vecina aceea care arată mereu că scoasă din cutie, tu simți să fii peste ele. Mereu. Acest comportament nu doar că este extrem de dăunător, dar te poate îndepărta facil de la sinele tău real. Poți ajunge să te pierzi pe tine încercând să fii/pari cu totul și cu totul altcineva.

Citește și: Cauţi perfecţiunea? Nu avem veşti bune!

O atitudine sănătoasă ar fi să trăiești în armonie cu tine și să concurezi doar cu propria-ți persoană. Să devii mai bună decât ai fost anterior! Atât.

Simți că dacă nu ești la curent cu ultimele tendințe, nu ești suficient de cool

În magazine, la tv, în reclamele din online vezi tot mai multe lucruri noi. Unele dintre ele ți se potrivesc, altele sunt complet în antiteză cu gusturile tale sau cu ce reprezinți tu. Investești sume enorme de bani pe lucruri inutile, de care nu ai neapărată nevoie, ci doar vrei să pari în trend.

Cum crezi că ar arăta viața ta fără această presiune stupidă? Cum ar fi dacă ai purta hainele care îți plac? Care te fac să te simți autentică? În care poți investi și le poți purta ani la rândul, și nu doar un sezon?

Cheltuiești sume ridicole pe lucruri fără de care nu mai poți trăi

Pe cât sună de superficial, pe atât este de trist. Societatea te vrea perfectă, și ce înseamnă asta mai exact? Să ai manichiură impecabilă, să îți laminezi sprâncele, să apelezi la intervenții, să mergi la sală, șamd. Toate acestea înseamnă bani. Sume mari.

Desigur, unele dintre ele îți pot face plăcere. Poate te relaxează ora aceea de masaj. Poate că și mersul la salon te binedispune. Dar, este important să nu te pierzi pe tine în goana această continuă după perfecțiune și impecabil! 

Surse: The guardian, Bbc, The New York Times

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
De ce nu reușesc oamenii în viață?
De ce nu reușesc oamenii în viață?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân