Dacă vrei ca oamenii să te asculte și să fie atenți la tine, adoptă acest comportament

  • Publicat:
Dacă vrei ca oamenii să te asculte și să fie atenți la tine, adoptă acest comportament
Sursa foto: pexels

Ai de susținut o prezentare la birou și vrei să fii sigură că îți impresionezi colegii? Sau în familie, îți dorești să pui punctul pe I? Atunci e cazul să citești rândurile de mai jos.

Contactul vizual, deosebit de important

Menținerea unui contact vizual adecvat poate transmite încredere și angajament în discuție. Privește-i pe oameni în timp ce le vorbeșți. Dacă audiența ta este formată dintr-un grup mare de persoane, asigura-te că îi cuprinzi pe toți cu privirea.

Adresează-te pe nume

Oamenii reacționează diferit atunci când le rosteșți numele. Integrează subtil numele interlocutorului în conversație pentru a crea un sentiment de apropiere.

Arată interes

Adresează întrebări și arată că eșți cu adevărat interesată de ceea ce au de spus ceilalți. Lasă-i să își exprime gândurile înainte de a oferi propria perspectiva. Arată empatie și bună înțelegere pentru sentimentele și experiențele celorlalți.

Atenție și la limbajul nonverbal

Gesturile tale, mimica sau postura… toate acestea pot transmite mai multe despre ceea ce simți și gândești. Asigură-te că limbajul corpului este unul deschis, prietenos și în acord cu tot ce spui.

Mizează pe ton și intonație

Modifică intonația vocii tale pentru a sblinia puncte de vedere, idei sau pentru a menține interesul celui/celor din fața ta. Varietatea în ritm și tonalitate poate păstra vie și deschisă discuția.

Fii succintă și clară

Formulează-ți ideile clar și concis. Evită vocabularul greoi sau termenii complicați, îndeosebi atunci când te adresezi unor persoane care nu au cunoștințe în aria despre care vorbești.

Folosește pauzele

Întreruperile sau pauzele în vorbire sunt strategice când vine vorba de discurs. Acestea pot crea suspans și îi poate face pe cei din jur să fie mai atenți la ceea ce urmează să spui.

Fii autentică întotdeauna

Cea mai puternică modalitate de a atrage atenția și de a-i face pe oameni să te asculte este să fii autentică, să fii tu însăți. Vei emana încredere și îi vei captiva pe toți.

Citește și: STUDIU. Comportamentul care îi face pe cei din jur să îți acorde toată atenția lor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân