STUDIU. Comportamentul care îi face pe cei din jur să îți acorde toată atenția lor

  • Publicat:
STUDIU. Comportamentul care îi face pe cei din jur să îți acorde toată atenția lor
Sursa foto: envato

Să menții atenția cuiva poate fi dificil. Cercetătorii au identificat, însă, un comportament menit să atragă atenția. Sigur nu te-ai fi gândit la asta!

Comportamentul care îi face pe ceilalți să îți acorde toată atenția lor

„Prefă-te că ești în cunoștință de cauză.” Cunoști expresia deja celebră „Fake it till you make it?” Ei bine, aici se aplică.

Potrivit unui studiu recent publicat în Jurnalul Personalității și Psihologiei Sociale, oamenii care pretind că sunt în cunoștință de cauză, chiar și atunci când nu sunt, se bucură de mai multe reușite, atât la locul de muncă, cât și în cercul de prieteni.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unor studenți MBA. Aceștia au fost puși să lucreze în echipă timp de un semestru, mai exact au fost puși să întocmească o listă de nume și evenimente istorice petrecute.

Citește și: Oamenii cu acest tip de personalitate au o viață sexuală mai intensă

Cu toate acestea, unele evenimente așternute pe hârtie au fost… complet fictive.

Iar aici intervine partea cu adevărat interesantă, și anume: studenții cu o stimă de sine ridicată, cei care și-au însușit cu încredere informațiile false au fost studenții care au avut cea mai mare influență asupra colegilor lor de breaslă.

La sfârșitul studiului, toți studenții au fost pontați. Astfel, toți cei care au prezentat informații false, dar cu încredere, au fost cei mai populari.

Din acest raport reiese faptul că oamenii au mai multă încredere în persoanele sigure pe sine, chiar dacă acestea poate nu au habar ce spun de cele mai multe ori. Persoanele acestea au abilitatea de a atrage toată atenția și de a-i fascina pe cei din jur.

Astfel, comportamentul menit să atragă atenția este unul încrezător și stăpân pe sine.

Citește și: Atracția e determinată și de interese comune

Surse: Very Well Mind, Journal of Personality And Social Psychology

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân