Oamenii cu acest tip de personalitate au o viață sexuală mai intensă. STUDIU

  • Publicat:
  • Actualizat:
Oamenii cu acest tip de personalitate au o viață sexuală mai intensă. STUDIU
Sursa foto: envato

Specialiștii au concluzionat: extrovertiții au o viață sexuală mai bogată decât ceilalți! Și nu numai. Aceștia leagă cu o mai mare ușurință și relații, dezvoltă prietenii și legături sociale. 

Oamenii extrovertiți au o viață sexuală mai intensă, dovedit științific

Aceste persoane au o personalitate îndrăzneață, expansivă, și se simt adeseori foarte bine în contexte sociale sau în lucrul în echipă.

Dacă ești extrovertit înseamnă că îți este mult mai ușor să treci la acțiune, spre deosebire de reflecția lungă caracteristică introverților.

Concluziile celui mai recent studiu în această direcție au fost prezentate de Brian Little, psihoterapeut specializat în analia tipurilor de personalitate, în cadrul unei conferințe TED.

„Extrovertiții se simt bine atunci când sunt stimulați în mod direct. Le place să stea aproape de o altă persoană, să își privească interlocutorul în ochi, să flirteze”, a menționat Brian Little.

Studiul efectuat a clasat un număr de studenți voluntari în două categorii, în funcție de tipul de personalitate: introvertiți și extrovertiți. Apoi au fost întrebați de câte ori au făcut sex în timpul unei luni.

Citește și: Ce le excită pe femei? Rezultatele unui studiu te vor surprinde!

Rezultatele au arătat că bărbații extrovertiți au avut contact intim în medie de 5-6 ori pe lună, timp în care cei introvertiți de numai 2-3 ori în aceeași perioadă de timp.

Cât despre femei, cele extrovertite au avut contact intim de 7-8 ori pe lună, timp în care cele introvertite de numai 2-3 ori pe lună.

Totuși, în pofida rezultatelor, se pare că introvertiții sunt amanți mai buni, susține psihoterapeutul Brian Little, întrucât aceștia acordă o mai mare importanță satisfacției sexuale. În alte cuvinte, aceștia pun preț pe calitate și nu pe cantitate.

Citește și: Despre introvertiţi, studiu de caz

În continuare, îți oferim câteva ponturi pentru a „împrumuta” ce e mai bun de la ambele tipuri de personalitate și a te bucura de o intimitate plină de satisfacție.

Flirtează mai mult

Extrovertiții sunt maeștri ai flirtului. Aceștia flirtează și când nu vor ceva de la ține, flirtează căci pur și simplu le place senzația.

Flirtul este important, potrivit specialiștilor, și contribuie la crearea tensiunii sexuale, care te conectează cu partenerul. Așadar, chiar dacă îl cunoști pe cel/cea de lângă tine de câte luni sau vă leagă o relație de lungă durată, nu uita să flirtezi! Sănătos! În fiecare zi!

Fii deschis/ă și spontan/ă

Sexul spontan este incitant, nu întâmplător extrovertitii îl inițiază. Îi ajută pe parteneri să se simtă liberi și să experimenteze adrenalina, componentă fizică extrem de satisfăcătoare într-o relație de cuplu.

Fii 100% prezent/ă

Introvertiții pun mai mult preț pe emoții și profunzime în timpul sexului, de aceea și organsmul este mai intens. Atunci când ajungi în intimitate cu partenerul/a, nu uită să te deconectezi total de la grijile cotidiene, să te pierzi în tumultul senzațiilor și să savurezi plăcerea. Doar astfel va veți conecta emoțional/sexual la cel mai înalt nivel.

Surse: TED, Positive Psychology

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân