Cursurile de dezvoltare personală online – utile sau nu?

Ce am învățat de la cursuri de dezvoltare personală online în pandemie? Sunt oare de ajutor? Poți obține rezultate palpabile în viața reală din fața unui computer?
  • Publicat:
Cursurile de dezvoltare personală online - utile sau nu?
Cursuri online - utile sau nu? foto Shutterstock

Marele avantaj al cursurile de dezvoltare personală online este că poți avea contact cu specialiști de top fără să călătorești sute de kilometri pentru a-i asculta. Un alt avantaj este că unele cursuri sunt înregistrate, poți reveni oricând dorești la informațiile de acolo. Unii experți susțin și cursuri gratuite – din nou o șansă de a afla ce te interesează. În plus, cei care face cursuri în grup pot beneficia și de experiențele celorlalți participanți dar și de prețuri mult mai mici decât cursuri sau terapii unu la unu.

 

Pandemia ne-a redus considerabil interacțiunile sociale, ne-a redus considerabil activitățile în centre aglomerate precum centre comerciale, săli de sport, saloane de înfrumusețare etc. Chiar și vizitele la doctori, controalele de rutină au fost tăiate de pe listă în ultimul an. Totodată ne-am conectat mult mai mult și mult mai ușor la internet. Consulturile medicale au devenit în multe cazuri online. Cumpărăturile online au căpătat mai multă forță ca niciodată. Totodată, au apărut tot mai multe opțiuni de cursuri sport online, cursuri de dezvoltare personală online. Aproape că nu este zi în care să nu vezi reclame la cursuri online în diverse domenii.

Ce cursuri online am urmat în pandemie

Părea ciudat să faci sport sau să meditezi în fața unui ecran sau chiar a telefonului, însă pe măsură de timpul a trecut, oamenii s-au adaptat tot mai mult la mediul online. Și chiar au îndrăznit să învețe activități noi ori să se recontecteze cu sine prin prisma computerului. Printre ei și eu. M-am înscris la un curs de yoga pentru atenuarea durerilor de spate (instructorul se afla în Bali), am făcut un curs de nutriție sănătoasă când eram în Italia iar expertul în București. De altfel am participat și la webminarii gratuite despre mâncat compulsiv, am făcut psihoterapie online (este ideal să ai un psihoterapeut din țara ta natală) și chiar am învățat tehnici pentru a descoperi ce înseamnă să te iubești pe sine prin afirmații pozitive în fața unei oglinzi.

Chiar și sport online este distractiv

Mai mult, am făcut și primele 3 sesiuni de zumba din viața mea, dar și consultanța pentru slăbit. M-au ajutat cursurile online? Cu siguranță da! Ar fi fost mai utile dacă aș fi participat off line la ele? Poate că da, însă nu știu dacă de fiecare dată aș fi putut ajunge la adresele fizice. Și nu m-aș fi încris la atâtea într-un timp scurt. Chiar și să respir ca să alung stresul am învățat tot online. Dacă vă aflați într-o perioadă a vieții în care simțiți nevoia de cunoștere și dezvoltare personală, puteți încerca să participați și la cursuri online. Acum mă conectez cât de des pot și la cursuri de parenting.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”