Cum setăm rezoluții dacă suntem în cuplu

Setarea unor rezoluții ar trebui să țină cont de faptul că suntem în cuplu.
  • Publicat:
Cum setăm rezoluții dacă suntem în cuplu

A seta rezoluții în timp ce faci parte dintr-un cuplu este un proces complex ce ar trebui să țină cont atât de dorințele fiecărui partener, dar și de binele relației. Haideți să vedem cum putem împăca rezoluțiile pe care ni le punem (la început de an, de sezon, de lună) cu relația noastră romantică.

Mulți oameni își setează obiective individuale clasice, cum ar fi să câștige mai mulți bani sau să slăbească, să nu mai bea alcool sau să nu mai consume zahăr, fără să-și pună câteva întrebări legate de viitorul relației din care fac parte. Ideea principală la care ar trebui să te gândești este cât de mult te va afecta noua rezoluție? Dacă lipsa zahărului sau a alcoolului ocazional te va face să fii mai nervos, frustrat și să nu mai ai răbdare în relație sau să izbucnești în mici/mari certuri?

Așa că gândește-te bine la relația în care ești, încearcă să-ți imaginezi cum vor fi următorii 20 de ani, apoi pune-ți aceste trei întrebări:  Ce simți despre viața voastră împreună? Ce îți aduce bucurie în relația ta? Cum te conectezi cu lumea din jurul tău?

După ce îți oferi timp să-ți răspunzi și afli cât de importantă această relație pentru tine, încearcă să armonizezi propriile rezoluții cu relația și să îți incluzi partenerul în aceste planuri. Iar pentru a face acest lucru e nevoie de o discuție cu el. Ai grijă să alegi un moment bun pentru a purta acea discuție. Adică să nu încerci să deschizi subiectul dacă partenerul e obosit, iritat, nervos sau are o perioadă proastă.

Încearcă să purtați o discuție despre cum arată viitorul vostru împreună. Sunt viziunile voastre în concordanță sau nu? Dacă nu, cum credeți că ați putea ajunge la un punct comun? Este foarte important să identificați punctele care vă satisfac în cuplu și să onorați angajamentul și munca pe care o depuneți unul față de celălalt. Pentru că orice relație reușită presupune muncă și disciplină în a-l cunoaște pe celălalt, în a-i descoperi universul, în a gândi pentru binele amândurora, nu doar pentru binele propriu.

Cum onorăm relația?

 Iată câteva exemple care să vă ajute să onorați relația, să conștientizați ceea ce aveți: Stați împreună, în liniște și bucurați-vă conștient de simplul fapt că ați trecut prin atât de multe momente frumoase, împreună! Faceți din timpul petrecut împreună o prioritate! Practicați ascultarea activă pe cât de mult posibil, astfel încât partenerul să se simtă ascultat, înțeles, important. Luați pauze de la sarcinile de zi cu zi pentru a vă conecta unul cu celălalt ori de câte ori simțiți nevoia de afecțiune și conectare!

Revenind la implementarea rezoluțiillor personale, în cele din urmă, ar fi bine să observi fiecare alegere pe care vrei să o faci și să te gândești cât de mult îl va afecta pe partener sau cât va afecta relația dacă vei implementa acea rezoluție.Cât timp îți va lua din timpul comun, vei fi mai obosit, mai iritat sau ce altă responsabilitate tai pentru a ntroduce noua responsabilitate? Astfel încât partenerul și relația să nu aibă de suferit. Știind încotro vreți amândoi să mergeți, vă este mai ușor să rămâneți pe drumul care vă va duce acolo. Când ești aliniat cu scopul relației tale, este mai ușor să te bucuri de călătorie.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân