Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine

Promisiunile față de noi înșine sunt, uneori, dificil de respectat.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Promisiunile față de noi înșine sunt toate acele rezoluții, planuri, schimbări pe care ni le propunem la început de an. Cum le putem respecta, ne-a explicat Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut, într-una dintre emisiunile CSID.RO Live.

Pentru a ne putea respecta promisiunile față de noi înșine, mai întâi de toate, ar fi important să ne putem ține sub observație. Plecând de la proverbul românesc „Spune-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești”, e nevoie să-mi accesez acea dorință interioară de a mă însoți pe acest drum cu oameni care deja l-au parcurs: autori, cărți, video-uri motivaționale, psihoterapeuți, persoane care sunt un fel de ghizi, un fel de învățători, guru (cum se numesc în comunitatea hindusă). Eminunat faptul că tehnologia ne ajută ca învățătorul, ghidul să nu mai fie în același sat cu tine, poate fi oriunde. pe planetă. Faptul că suntem conectați la internet ne oferă această oportunitate uriașă, spune Dr. Gina Chiriac. Pe internet se găsesc nenumărate filmulețe motivaționale și, când avem nevoie să îți amintești că trebuie să rămânem pe drumul pe care ni l-am setat, tot ce trebuie să facem este să ascultăm câteva minute. Și ne vom reaminti planurile pe care ni le-am făcut, reușind astfel să ne păstrăm promisiunile față de noi înșine.

De mare ajutor ne-ar mai fi un wishlist cu obiectivele pe care ni le-am propus. Seneca spune afoarte frumos că nu există drum favorabil, dacă nu știi în ce direcție mergi. Astfel ne putem ajuta să ne setăm, dar să ne și menținem obiectivul pe care ni l-am propus.

Există cursuri de dezvoltare personală – live sau online, există tabere, există grupuri care activează starea de apartenență care ne ajută să ne respectăm promisiunile față de noi înșine. Plus că în comunitate există sprijin reciproc și se întâmplă lucrurile mult mai ușor!

Toate acestea împreună sau separat sunt idei care ne pot ajuta să rămânem pe drumul pe care l-am ales!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Gina Chiriac - Psihoterapeut
Dr. Gina Chiriac este psihoterapeut, formator și supervizor în psihoterapie integrativă certificat european și național (EICP)Este președintele fondator al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI) și al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psihoterapeut
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult