Dr. Ruxandra Dobrescu: diferențele dintre un nodul tiroidian benign și unul malign

Dr. Ruxandra Dobrescu, medic primar endocrinolog, explică diferențele dintre un nodul tiroidian benign și unul malign.

În cadrul intervenției video din CSID.RO, medicul Ruxandra Dobrescu a explicat în primul conduita corectă în cazul în care o persoană are un nodul tiroidian.

„Dacă apare un nodul unde nu ar trebui să existe așa ceva, nodulul respectiv, care poate fi un nodul tiroidian de exemplu, trebuie investigat. Aceasta pentru că întotdeauna putem avea surprize. Practic, tiroida normală este fără noduli. Orice nodul tiroidian trebuie investigat.

În anumite situații, există într-adevăr niște semne care ne alertează și care cresc riscul ca să fie vorba despre un nodul tiroidian malign. Ar trebui să ne alertăm dacă nodulul apare la vârstă foarte tânără, dacă apare dintr-o dată, dacă crește brusc. Alte semne îngrijorătoare sunt durerea la nivelul locului respectiv, problemele la înghițit, la respirat sau răgușeala.

În oricare dintre aceste situații, cu atât mai mult nu trebuie să întârziem vizita la medic pentru că acestea sunt simptome de gravitate sau semne de alarmă.

Indiferent cum ar fi, nodulii tiroidieni nu trebuie neglijați, adică orice nodul tiroidian trebuie investigat” ne-a declarat în CSID.RO Live medicul Ruxandra Dobrescu.

Un alt subiect legat de sănătatea tiroidei a fost cel legat de accesul pacienților în pandemie la serviciile medicale. Dr. Ruxandra Dobrescu a trecut în revistă aspectele care au vizat accesul la consultații și analize, dar și urgențele în ceea ce privește tratarea cancerului tiroidian. Mai multe informații pe această temă puteți accesa din interviul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ruxandra Dobrescu - Medic primar endocrinolog
Dr. Ruxandra Dobrescu este medic primar endocrinolog și cercetător științific, clinician și autor a numeroase lucrări prezentate la conferințe medicale din țară și din străinătate sau publicate în jurnale medicale de profil. Și-a petrecut aproape întreaga carieră profesională în ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar endocrinolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult