Ce semne apar pe piele dacă ai probleme cu tiroida sau glicemia

  • Publicat:
Ce semne apar pe piele dacă ai probleme cu tiroida sau glicemia
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ai probleme cu tiroida, pielea ta îți poate oferi indicii prețioase. Și lipsa de vitamine, riscul de osteoporoză sau diabetul pot da anumite semne care se văd pe piele.

Pielea este un indicator de suprafaţă preţios care ne poate semnala numeroase probleme interne. Astfel, data viitoare când te uiţi în oglindă şi vezi că ridurile s-au adâncit sau că pe piele şi-au făcut apariţia diverse pete colorate, nu mai sta pe gânduri şi mergi neapărat la un medic.

Acestea sunt doar câteva dintre semnalele pe care ţi le transmite corpul că ceva este în neregulă.

Pielea uscată, unghiile gălbui și mătreața pot ascunde probleme cu tiroida

Potrivit specialiştilor, oasele fragile, diabetul, carenţa de vitamine și anumite probleme cu tiroida pot fi date de gol de aspectul pielii, deci fiţi atente la următoarele informaţii.

Pielea aspră de pe braţe: probleme cu tiroida! Glanda tiroidă deţine numeroase funcţii în organism, între care enumerăm pe cea de reglare a temperaturii corpului, metabolizarea, sistemul nervos, dar şi funcţiile care au rol de îngrijire asupra pielii, părului sau unghiilor.

Dacă observi că pe partea superioară a braţelor sau pe suprafaţa degetelor pielea se usucă excesiv, se înroşeşte, se descuamează sau că unghiile capătă o culoare gălbuie şi se rup sau se exfoliază uşor iar pielea scalpului este foarte uscată şi apare mătreaţa, atunci programează o vizită la medicul endocrinolog, pentru că pot fi semnale care pot indica anumite disfuncţii tiroidiene.

De asemenea, aceste semne pot semnala şi o deficienţă de acizi graşi Omega 3, nutrienţi care pot fi obţinuţi prin suplimente alimentare sau direct de la sursă, din peşte, seminţe, nuci, ulei de măsline, migdale, fructe şi legume crude sau uscate.

Ridurile și petele, semne de diabet sau dezechilibre hormonale

Un studiu pe 114 femei aflate la menopauză relevă că ridurile pronunţate pe faţă sau gât pot indica un risc crescut de fragilitate osoasă. Vina pentru această problemă este atribuită producţiei scăzute de colagen, specific perioadei menopauzale, atunci când există un puternic dezechilibru hormonal.

Petele de culoare închisă, cu aspect catifelat, care pot apărea în diverse zone ale corpului (gât, axilă, zonă inghinală) pot atenţiona că ai glicemia crescută, deci ai un mare risc de a face diabet zaharat.

Aceste pete, denumite în termeni medicali nigricans acanthosis, pot fi însă şi un efect secundar cauzat de obezitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan