Intențiile pentru noul an- cum se fac corect pentru a se îndeplini

Adevărul este că dacă nu îți setezi intențiile pentru noul an, pentru noua zi, dispoziția ta va fi determinată de tot ceea ce urmează să se întâmple.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Intențiile pentru noul an- cum se fac corect pentru a se îndeplini
Foto: shutterstock

Trăim într-o perioadă în care viața merge pe repede-nainte și parcă nu avem timp de nimic, suntem mereu ocupați, stresați, abia reușim să ne bem cafeaua dimineața, dar să ne mai gândim ce intenționăm să facem zilnic?! Adevărul este că dacă nu îți setezi intențiile pentru noul an, pentru noua zi, dispoziția ta va fi determinată de tot ceea ce urmează să se întâmple. De ce să nu ai puțin control și să alegi tu cum să-ți meargă lucrurile azi, mâine sau peste o lună?

Este destul de simplu. O intenție se traduce ca un obiectiv, ceva ce plănuiești și îți dorești să atingi, iar asta te ajută să te concentrezi mai mult asupra ei. În loc să te simți ca o victimă a anumitor circumstanțe, fii un creator conștient al vieții pe care o trăiești. Este exact ca și când ți-ai pune o dorință sau ai manifesta pentru ceea ce-ți dorești să ți se întâmple. Iată care sunt avantajele setării intențiilor de început de an și cum să o faci corect.

De ce să-ți setezi intenții la început de an?

Acest concept este funcțional oricui, pentru că odată ce faci acest lucru inițiezi cum vrei să arate povestea ta. În general, intențiile se aliniază valorilor pe care le avem și pot fi considerate instrumente suficient de puternice care să ne ajute să obținem ceea ce ne dorim. Așadar, de ce să nu-ți oferi șansa de a schimba cursul vieții în ceea ce ai nevoie?

Intențiile implică emoții și trebuie să simți și să-ți dorești cu adevărat anumite lucruri sau situații pe viitor. Atunci când setezi aceste intenții, preiei controlul alegerilor din viața ta. Contează să fii proactiv cu propria viață și să îți alegi cum vrei să o trăiești și cum vrei să trăiești în relație cu tine.

Cum să-ți setezi corect intențiile pentru noul an?

Crede în dorințele pe care le ai și nu te deconecta de la ele

Atunci când decizi ce îți dorești, fii vocal în privința acestor lucruri sau pune-le pe foaie. Este foarte important să începi cu rezoluțiile mici care pot fi repetitive și care te pot ajuta să ajungi la cea mai arzătoare intenție a zilei, lunii sau anului. Susține că ceea ce-ți dorești este esențial și nu o ține doar pentru tine.

Intențiile trebuie să fie clare

Indiferent despre ce este vorba trebuie să fii suficient de clar în privința a ceea ce-ți dorești să obții. Astfel este mult mai ușor să te concentrezi pe aceste lucruri și să-ți pui toată energia asupra lor. Bineînțeles, viața este cu suișuri și coborâșuri și la fel se întâmplă și în cazul în care vrei să obții ceva. Intențiile te ajută să rămâi pe drumul tău chiar și atunci când el fluctuează, pentru că ele nu fac altceva decât să-ți reamintească de ce îți dorești ceva anume.

Asigură-te că intențiile tale sunt pozitive

Contează foarte mult cum îți îndrepți atenția și energia către aceste intenții pentru că odată ce ele sunt pozitive sunt și mai ușor de realizat. Să-ți dau un exemplu: „Astăzi voi fi prezent”, „Astăzi voi mânca doar mâncăruri sănătoase”, „Astăzi voi fi mai răbdătoare, voi face alegeri conștiente”. Este foarte important ca intențiile să fie puse într-o frază pozitivă, iar asta pentru că Universul nu cunoaște negația.

Intențiile trebuie să fie simple

Atunci când îți stabilești intențiile ele trebuie să fie fezabile și realistice. Să facă parte dintr-o zi obișnuită. Astfel este mai ușor ca ele să devină parte din rutina ta.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân