Cum să transformi procrastinarea în productivitate

  • Publicat:
Cum să transformi procrastinarea în productivitate

Procastinarea poate fi un obstacol major în calea atingerii obiectivelor de zi cu zi și nu numai. Cu toate acestea, există câteva strategii cu ajutorul cărora poți trece de la amânare la acțiune foarte rapid! Iată câteva dintre ele!

Stabilește doar obiective clare și realiste

Unul dintre motivele pentru care oamenii amână sarcini este lipsa clarității cu privire la ceea ce au de făcut. Stabilește task-uri specifice și apoi drenează-ți energia și atenția în respectiva direcție. Mai mult, sectionează ce ai de făcut. Te confrunți cu un proiect greu? Împarte-l în sarcini mai mici, de care te poți ocupa pe rând.

Prioritizează sarcinile cu adevărat importante

Identifică sarcinile cu adevărat importante și fă o lista cu lucrurile pe care le ai de făcut. Concentrează-te, desigur, doar pe acestea!

Creează un mediu optim pentru a putea munci

Asigură-te că ai un mediu de lucru propice productivității. Un spațiu aerisit, curat, organizat poate crește semnificativ eficiența și focusul.

Citește și: Idei pentru crearea unui spațiu de lucru sau de locuit care să te facă să te simți mai bine și să fii mai productiv

Setează-ți termene limită

Stabileste-ți termene limita clare și stricte pentru sarcinile tale. Acest lucru nu doar că va încuraja deadline-ul, dar te va forța și să îți gestionezi timpul mai eficient.

Împărtășește-ți obiectivele cu cei din jur

Spune-le prietenilor sau colegilor ce obiective ai, ce vrei să însușești. A avea un partener de lucru îți poate oferi sprijin, te poate împinge să performezi.

Identifică sursa procastinarii, dacă aceasta ÎNCĂ există

Înțelege motivul din spatele procastinarii tale. Poate fi teama de eșec sau faptul că ești copleșită/ lipsită de motivație. Identificând astfel sursa, poți aborda problema în mod direct și poți găsi soluții optime. Dacă te ajută cu ceva, vorbește cu partenerul/prietena cea mai bună despre asta. Poate îți va oferi ghidarea de care ai nevoie.

Citește și: Ghid salvator pentru persoanele care lucrează de acasă. Cum să fii productiv?

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân