Cum să te concentrezi mai bine la școală și la muncă? Nu trebuie să investești bani!

Mișcarea – ne ajută să ne concentrăm mai repede
  • Publicat:
Cum să te concentrezi mai bine la școală și la muncă? Nu trebuie să investești bani!
Dificultăți de concentrare? Foto: Shutterstock

Psihologul și psihoterapeutul Camelia Anca Baciu prezintă câțiva factori ce duc la o mai bună putere de concentrare. Aceste acțiuni nu necesită investiții materiale. Din contră, este natural și benefic pentru tot organismul să mergi pe jos, să stai în natură, să stai departe de telefoanele care îți dau tot timpul fiori din cauza notificărilor. Mai multe detalii în cele ce urmează.

Sportul este un remediu bun pentru corpul nostru. Ignorarea distragerilor provocate de stimuli externi și creșterea concentrării se numără printre numeroasele beneficii ale exercițiilor fizice regulate. ”Recomand mersul pe jos conștient, tir sportive, arc, tenis, ping pong” a spus Camelia Anca Baciu.

Conectarea cu natura zilnic

O altă metodă prin care reușim să ne conectăm mai bine cu noi înșine și evident să fim focusați pe activitățile pe care trebuie să le îndeplinim este petrecerea timpului în natură.

”Petrecerea timpului în natură, zilnic, cel puțin 15-20 de minute este suficient pentru a ne relaxa mintea și încărca bateriile. O scurtă plimbare printr-un parc, pădure oferă beneficii” a explicat psihologul.

De asemenea, chiar și la birou se pot desfășura anumite activități în natură sau putem aduce ”natura” chiar în birou. ”O ședință în grădină sau în curte ne poate ajuta. Includerea plantelor în spațiile de birouri contribuie la creșterea concentrării și a productivității. La fel și aerisirea permanentă a spațiilor în care petrecem timp.

Meditațiile și exercițiile de mindfulness – ajută

Practicile de meditație și mindfulness pot oferi multiple beneficii legate de concentrare. ”Ne poate fi de folos youtube-ul, un instructor, un mentor. Aplicațiile de pe smartphone, cum ar fi Headspace. Orice muzică despre care afli că îi place creierului tău!” a mai completat Camelia Anca Baciu.

Te concentrezi mai bine, dacă reduci stimulii externi

Pentru a remedia lipsa de concentrare este necesară reducerea stimulilor din mediu. ”Un telefon care zumzăie, cu notificări interminabile, este o rețetă pentru distragerea atenției, mai ales când lucrăm sub un termen limită. Găsirea unui spațiu liniștit și îndepărtarea dispozitivelor electronice de care nu avem nevoie ajută la îmbunătățirea concentrării” a explicat psihologul.

Camelia Anca Baciu, foto arhiva personală
Camelia Anca Baciu, psiholog și psihoterapeut, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân